Moszkva szerint a diplomáciai kapcsolatok sérülésével vagy akár megszüntetésével járhat, ha Washington a terrorizmust támogató államnak nyilvánítja Oroszországot – idézte az orosz külügyminisztérium egyik vezető tisztségviselőjének nyilatkozatát a TASZSZ orosz hírügynökség.

Nő a feszültség: Oroszországot "terrorizmust támogató államnak" nyilváníthatja az USA –  diplomáciai válság közelít

Alekszandr Darcsijev, az orosz külügyminisztérium észak-amerikai osztályának vezetője pénteki nyilatkozatában leszögezte: ha az Egyesült Államok szenátusa megszavazza, hogy Oroszországot "a terrorizmust támogató államnak" nyilvánítsák, az visszafordíthatatlanná teszi Moszkva és Washington kapcsolatát.

Két szenátor, a republikánus párti Lindsey Graham és a demokrata párti Richard Blumenthal júliusban terjesztette az amerikai törvényhozás felsőháza elé azt az indítványt, amelyben felszólítják az Egyesült Államok külügyminiszterét, hogy Oroszországot a terrorizmust támogató államként bélyegezze meg. A szenátorok Kijevbe is ellátogattak, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalták meg a javaslatot.

Darcsijev hangsúlyozta, hogy az indítvány elfogadása esetén "a kétoldalú kapcsolatok a legsúlyosabb járulékos károkat" szenvedhetik el, ami akár a diplomáciai kapcsolatok megszüntetését is maga után vonhatja.

A lett parlament csütörtökön fogadott el határozatot arról, hogy az Oroszországot a terrorizmust támogató országnak nyilvánítják. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő "állatias idegengyűlöletnek" nevezte Lettország állásfoglalását, valamint az amerikai politikához köthető oroszellenességgel, oroszgyűlölettel vádolta a balti országot.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
mert a szervezett emberkereskedelem nem tegnap kezdődött.
balos
@Sin-kari: A fideSS írányította országot kihagytad felszópós!
Nyírfa
Nemcsak támogatja a terrorizmust, hanem maga is elkövető. Oroszország már régen nem érdemes a közmegbecsülésre.
Peller Anikó
@Macccska: És ha rajtatok múlna már itt lennének az oroszok is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.