Moszkva szerint a diplomáciai kapcsolatok sérülésével vagy akár megszüntetésével járhat, ha Washington a terrorizmust támogató államnak nyilvánítja Oroszországot – idézte az orosz külügyminisztérium egyik vezető tisztségviselőjének nyilatkozatát a TASZSZ orosz hírügynökség.

Nő a feszültség: Oroszországot "terrorizmust támogató államnak" nyilváníthatja az USA –  diplomáciai válság közelít

Alekszandr Darcsijev, az orosz külügyminisztérium észak-amerikai osztályának vezetője pénteki nyilatkozatában leszögezte: ha az Egyesült Államok szenátusa megszavazza, hogy Oroszországot "a terrorizmust támogató államnak" nyilvánítsák, az visszafordíthatatlanná teszi Moszkva és Washington kapcsolatát.

Két szenátor, a republikánus párti Lindsey Graham és a demokrata párti Richard Blumenthal júliusban terjesztette az amerikai törvényhozás felsőháza elé azt az indítványt, amelyben felszólítják az Egyesült Államok külügyminiszterét, hogy Oroszországot a terrorizmust támogató államként bélyegezze meg. A szenátorok Kijevbe is ellátogattak, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalták meg a javaslatot.

Darcsijev hangsúlyozta, hogy az indítvány elfogadása esetén "a kétoldalú kapcsolatok a legsúlyosabb járulékos károkat" szenvedhetik el, ami akár a diplomáciai kapcsolatok megszüntetését is maga után vonhatja.

A lett parlament csütörtökön fogadott el határozatot arról, hogy az Oroszországot a terrorizmust támogató országnak nyilvánítják. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő "állatias idegengyűlöletnek" nevezte Lettország állásfoglalását, valamint az amerikai politikához köthető oroszellenességgel, oroszgyűlölettel vádolta a balti országot.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Két terrorista állam van, az USA és Izrael. Utóbbi még apartheid is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Nemcsak támogatja a terrorizmust, hanem maga is elkövető. Oroszország már régen nem érdemes a közmegbecsülésre.
Maccska
A terrorizmus legnagyobb támogatója az USA.
Ukrajnaban ez a Majdan téren kezdődött.
Maccska
A jelenlegi Ukrajna egy CIA által létrehozott és a CIA által üzemeltetett bábállam. Már az is kiderült, hogy az Egyesült Államok számolatlanul öntötte a pénzt a Majdan „forradalmába”, aztán a jelenlegi elnök, az akkori alelnök, Biden mindjárt be is ültette a fiát a legnagyobb ukrán gázipari tröszt, a Burishma igazgató tanácsába (a korrupcióra oly’ nagyon érzékeny Soros-féle NGO-k azóta is kussolnak).
Maccska
A palagáz kitermelése rendkívül környezetszennyező és rendkívül drága.

És ezt a palagázt bárhogyan is, de el kell adniuk, mert a kitermeléssel foglalkozó cégek jelenleg irgalmatlan veszteségeket halmoznak fel.

De hogyan lehet nyereséggel eladni az orosz gáznál háromszor drágább amerikai palagázt, amit ráadásul cseppfolyósítani kell, aztán százezer liter/óra mennyiségű gázolaj elpöfögtetésével hatalmas tankereken át kell hozni az óceánon, aztán itt Európában terminálokat kell építeni a palagáz fogadására, aztán a termináloktól új vezetékeket kell építeni – egyszóval: ez iszonyatosan sok pénz.

És ott az olcsó orosz gáz, meg ott vannak a régen és újonnan is elkészült csővezetékek.
Peller Anikó
@Macccska: És ha rajtatok múlna már itt lennének az oroszok is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.