Dél-Franciaországban az Extinction Rebellion (magyarul kb. Lázadás a kihalás ellen) helyi klímaaktivistái cementtel töltötték meg egyes golfpályák lyukait. A csoport így tiltakozik az ellen, hogy az országban uralkodó szárazság miatt bevezetett víztilalom alól mentesülnek a golfpályák – írja a BBC nyomán a Telex. Míg a lakosok nem öntözhetnek és tiltott az autómosás is, az Independent cikke az írja, hogy a golfklubok egy 2019-ben aláírt megállapodásnak köszönhetően locsolhatják továbbra is a pályákat.

Klímaaktivisták sajátos módját választották a tiltakozásnak: cementtel támadnak a golfpályákon

A Tille folyó teljesen kiszáradt medre a kelet-franciaországi Lux településen 2022. augusztus 9-én. Franciaországban 60 éve nem hullott ilyen kevés csapadék, mint idén. Európa országait az elmúlt évtizedek legsúlyosabb aszálya sújtja. MTI/AP/Nicholas Garriga

A francia csoport aktivistái legutóbb a Toulouse-hoz közeli, a Vieille-Toulouse és Blagnac golfpályáinak lyukait töltötték meg cementtel. Az Extinction Rebellion a cementes akciók mellett petíciót is indított, amiben azt írják, hogy a golf egy privilegizált hobbi, és ésszerűtlen lépés a golfklubokat mentesíteni a korlátozások alól, miközben az országban rendkívüli a szárazság, és száz francia településen nincs elegendő ivóvíz.

A BBC cikke szerint a víztilalmat országos szinten rendelték el, de a régiók vezetői döntenek arról, hogy mikor és hogyan lép életbe. Eddig csak egy, a nyugat-franciaországi Ille-et-Villaine golfpályán tiltották meg a locsolást. Franciaországban akkora a szárazság, hogy a Loire folyó egyes szakaszai gyakorlatilag kiszáradtak, az ország területének kétharmadában pedig válsághelyzetet hirdettek, illetve az ország a csapadékmennyiség mintegy 85 százalékkal csökkent.

Címlapkép: 

Forrás: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ezek pont olyan hülyék mint a kommunista-szocialista -fasiszta moslék csőcselék! Pontosan környezetszennyezés okán fel kellene őket akasztani >> szépen a hónaljuknál fogva vagy a bokájuknál és hagyni kiszáradni a cementes "pálya" felett!
Borsó
@Németh István: Te fogyatékos, te. Hétmilliárdan vagyunk a földön, és lassan elfogy az ivóvíz, szóval előbb-utóbb mind kiszáradunk majd. A cementes pálya mellett. De te csak szaporodj és pazarold a vizet nyugodtan, mintha nem lenne holnap. Az azért érdekelne, hogy te, mint a csóró proli prototípusa, mi a fenének aggódsz a golfozó gazdagok miatt? Úgy tudom, még a gazdaállatod sem űzi ezt a sportot, ezért teljesen feleslegesen pazaroltad a nyelvcsapásaidat.
csak úgy....
@Shikari: egy sötét ne sötétezzen senkit mert ahhoz túl sötét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.