Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László technológiai és ipari miniszter Mustafa Varank török ipari és technológiai miniszterrel Ankarában – mondta a tárcavezető telefonon az MTI-nek a tárgyalások szünetében hétfőn.

Mit fog szólni Putyin? Török katonai drónokat gyártanak majd Kaposváron

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Palkovics László hozzátette: Magyarország úgy döntött, hogy külföldi technológiai partnerek bevonásával, de Magyarországon fog gyártani különböző hadiipari eszközöket. Ezek között az egyik legjelentősebb projekt a négykerék meghajtású páncélozott harci járművek gyártása, amely októberben kezdődhet. Hétfőn ennek a technológiai feltételeiről egyeztettek – közölte.

Tárgyaltak arról is, hogy hogyan tudják a hadiipari együttműködést továbbfejleszteni és kiterjeszteni olyan eszközökre, amelyek gyártásában Törökország az élen jár. Ide tartoznak a drónok, az autonóm repülő eszközök, vagy ezek fegyverzete, illetve a páncélok. A tervek szerint Kaposváron, egy magyarországi vegyesvállalat fogja elkezdeni majd a gyártásukat.

Közlése szerint az ankarai tárgyalások másik fontos témája az energetika. Törökország energetikai háttéripara erős, a miniszter példaként említette a napelemeket, vagy az elektromos hálózathoz kapcsolódó egyéb komponenseket.

Szeretnék meggyőzni a török cégeket arról, hogy Magyarországon gyártsanak ilyen alkatrészeket, és napelemeket

– mondta a miniszter.

Palkovics László azt is közölte, hogy a mostani tárgyalásokon készítik elő a decemberi török-magyar gazdasági vegyesbizottsági ülést is, amelyet Budapesten rendeznek, török üzletemberek részvételével.

Címlapkép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Palkovics szereztél már magyar nyelvtolmácsot, mert annyira összegfüggéstelenül és hadarva pofázol, hogy neked az országos tébolydában lenne a helyed! Most a török dróngyártás a legfontosabb?! Kit akartok megfigyelni a NER ellenfeleit?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Eladott Ország: A törökök harci drónokat is gyártanak, kargu vagy a bayraktár drónok, önállóan döntő gyilkológépek, kész terminátorok, szó sincs megfigyelésről.
Németh István
Gondolom ebből nekünk is jut egypár darab! nem csak exportra gyártjuk, ugye megrendelések vannak és van is hol használni őket! Benneteket mint hulladékokat nem fognak megfigyelni >>>> @Peller Anikó: @Eladott Ország: a @fideszes gyökér: más tészta, azt lelövik, túl sokat locsog ezt nem szeretik a katonáéknál!
Eladott Ország
@Németh István: Magyarországnak az EU-belül kell a gazdasági kapcsolatait erősíteni, de sajnos a maffiaállam kiírta magát Európából, attól függetlenül, hogy a törökök a NATO tagjai. Egyébként te vagy a hulladék a fidesz szaháziakkal köztörvényes bűnözőkkel együtt!
csagyi
@Eladott Ország: A röpi dokumentjei,összes paraméterei és gyengeségei már régen jó kezekben lehet.
Találjuk ki kiében.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Omlik össze a rendszer, nemsokára érkeznek a horribilis gázszámlák, a gyógyszerekről jön le a támogatás, az ezer forintos kenyér is éppen háromszoros ár mint egy éve volt, de egy kis cirkusz csak kell huszadikán.

Mit is tehetne még ez a kormány, hát fegyverkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.