Moszkva nagyra értékeli történelmileg tartósnak, barátinak és bizalminak bizonyult kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek és partnereinek – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Armija-2022 haditechnikai fórum megnyitóján hétfőn a Moszkvához közeli Kubinkában.

Putyin: Moszkva kész a legkorszerűbb fegyvereket felajánlani szövetségeseinek
Fotó: Youtube

Leszögezte, hogy gyakorlatilag az összes ilyen fegyver nem egyszer valós harci körülmények között bizonyította be megbízhatóságát, minőségét és hatékonyságát. Azt hangoztatta, hogy a haditechnikai együttműködés, valamint az erőfeszítéseik és képességeik egyesítése révén Oroszország és partnerei biztosíthatják saját biztonságukat és stabilitásukat, és a világét is egyben.

Putyin azt is hangoztatta, hogy Moszkva nagyra értékeli a különböző kontinenseken lévő szövetségeseit és elvbarátait, akik "nem hajolnak meg az úgynevezett hegemón előtt". Az orosz elnök szerint ezek az államok a fejlődés szabad, szuverén útját választották, és kollektívan kívánják megoldani a regionális és globális biztonság kérdéseit "a nemzetközi jog, a kölcsönös felelősség és egymás értékeinek figyelme vétele alapján".

Méltatta Oroszország és a Donyec-medence katonáit, akik szerinte becsülettel és pontosan végrehajtják a kitűzött feladatokat az Ukrajna elleni "különleges hadművelet" során. Az Armija-2022 fórum keretében megrendezett nemzetközi antifasiszta kongresszussal kapcsolatban hangoztatta a történelemhamisítással, a neonácizmussal, az oroszellenességgel és a rasszizmussal szembeni fellépés fontosságát.

Az ukrajnai háborúval párhuzamosan megtartott, e hét végéig tartó haditechnikai fórumra 72 ország küldött hivatalos delegációval. Az Armija-2022-n mintegy másfélezer gyártó és szervezet képviselteti magát.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Putyin te vagy a "vörös" náci! Ki lesz a társad a csecseneken kívül a világháborúhoz, te elmeteteg, barom?! Orvosi eset vagy!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Putyin te vagy a "vörös" náci! Ki lesz a társad a csecseneken kívül a világháborúhoz, te elmeteteg, barom?! Orvosi eset vagy!
magyar1
Másfél ezer fegyvergyártó??? Ezek bizony mind nagyon sok pénzre sóvárognak. De akik nincsenek ott még többen lehetnek.
jesz
.(Putyin)..."Méltatta Oroszország és a Donyec-medence katonáit,"...

...hogy akit csak lehetett lelőttek...

Zelenszkíj a másik oldalon ugyanez...

Az emberélet nem számít...érthetetlen.
Yoda69
@jesz: Zelenszkij a hazáját védi. Mégis mit kellene tennie? Letenni a fegyvert?
Toller Béla
Hozott anyagból egérirtást vállal...garanciával ...
balos
@jesz: Miért érthetetlen!Mikor volt a béke üzlet?A háború az igen!Minél tovább tart annál nagyobb a bevétel,és ki törődik avval,ha meghal egy-két éhes száj?Sajnos a földet nem azok népesítik be akik szeretik a "éhinséget!Jobban megbecsülnénk amink van és nem ácsingóznánk az elérhetetlen "jólét" után!Aki beleszületett a jóba,mert ilyen is van annak sajz-egál,hogy valaki éhen döglik vagy pénzért embert öl!Neki legyen itt kánaán,amíg meg nem dőlik,akkor meg már mindegy,hogy bebalzsamozzák,vagy közös sírba temetik!
Néro2
Oszt' kinek kell ? A legkorszerűbb fegyvereit Ukrajnában tizenéves sihederek öt perc alatt iktatják ki. Sőt nagyik egy savanyú uborkával teli üveggel is .:)))
xanax
Hát igen... Az ukrajnai "különleges beégésművelet" fényében ez röhejesnek hangzik, ahol korlátozott mennyiségű, középkategóriás nyugati fegyverrel szívatják. Nagyobb sikere lenne, ha a Comic-Con-on próbálkozna a limitált kiadású Thor kalapácsa mellett az eladással.
Dr. Proktor
@Néro2: Jó hogy hasznosul a nagyi savanyú uborkája, de enni jobb lett volna...
Dr. Proktor
"Villámháborús fegyverek olcsón eladók!"
Néro2
@Dr. Proktor: Volt másik a kamrában annyit meg megért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.