A három elfogott közül ketten orosz útlevéllel rendelkeznek, egyikük valamiféle idegbénító spray-vel fújta le az őröket, akiket kórházba szállítottak.

A Guardian cikke nyomán arról számolt be a 444, hogy Albániában őrizetbe vettek két orosz és egy ukrán személyt, akik a gyanú szerint egy fegyvergyárba akartak behatolni, és eközben zavarták meg őket.

Albániai fegyvergyárnál kaptak el három embert kémkedés miatt, két őr megsérült

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Minderről a védelmi minisztérium számolt be, a közleményükben arra is kitértek, hogy az egyik férfi gyanúsított (akinek orosz útlevele van) állítólag valamiféle idegbénító-jellegű spray-vel fújt le két őrt, miután azok rajtakapták a társaságot, hogy a fegyvergyárat fotózzák, és megpróbálták megállítani őket. A katonákat kórházban ápolják, állapotuk stabil a kommüniké szerint, a három behatolót pedig elfogták. A három elfogott közül ketten, egy nő és egy férfi orosz, a második férfi ukrán útlevéllel rendelkezik.

Edi Rama albán miniszterelnök az eset kapcsán arról írt a Twitteren, hogy a három személyt kémkedéssel gyanúsítják. 

Az eset a közép-albániai Gramsh katonai bázis és fegyvergyárban történt, ahol használt fegyvereket szerelnek szét a Guardian cikke szerint (korábban, a kommunizmus idején Kalasnyikovokat gyártottak a gyárban), a minisztérium honlapja szerint az üzem ma a védelmi ipar számára nyújt gyártási szolgáltatásokat, de részleteket nem közölnek a létesítményről.

Albániát, amely 2009 óta NATO-tagállam, nyaranta sok ukrán és orosz turista keresi fel, de az üzem több mint 70 kilométerre fekszik a tengerparttól.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Akár igaz is lehet, de ma a 21.században a fényképezős kémkedés már annyira elavult hogy azt legrosszabb esetben csak valami elmegyógykezeletlen ha elköveti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.