A tagállamok érdekei erőteljesen eltérőek az orosz gázszállítást illetően, ami igencsak próbára teszi az EU egységét – fogalmazott a német külügyminiszter.

“Elefánt az energiaboltban”

– így jellemezte Oroszország szerepét Németország külügyminisztere amikor hétfőn a nagyköveteknek tartott éves beszámolót.

Sokak szerint alábecsüljük, az orosz gáz-helyzet komolyságát

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

“Fel kell készülnünk arra, hogy Oroszország hibrid hadviselésének ez lesz a legfőbb fegyvere az elkövetkező hónapokban. Az Európai Unió számára az a fő kihívás, hogy képes lesz-e minden tagállam számára elegendő földgázt biztosítani a fűtési szezonban.”

A földgáz ára tovább emelkedett a Gazprom bejelentése után: 30 százalékkal volt magasabb, mint az előző héten. A Bruegel kutatóközpont emlékeztet arra, hogy az Európai Unió tavaly a földgáz felhasználás 40 százalékát fedezte az orosz szállításból.

Augusztus végén az orosz földgáz importja 68 százalékkal volt alacsonyabb az Európai Unióban mint tavaly.

Egy, a Deutsche Wellének nyilatkozott szakértő szerint "halálosan komoly az orosz fenyegetés. Hogy pontosan hogy érti mindezt, a hvg.hu cikkében olvasható. 

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
az orosz gázhelyzet akkor válik komollyá, ha mi sem kapunk délről, amit annyira dícsér a kormány...a déli áramlat több országon keresztül haladva jut el hozzánk...ha az előttünk lévők megcsapolják a gázcsövet, akkor itt már csak lehelletnyi jön belőle...
...az unijó nem fog rajtunk segíteni, pont úgy mint a visszavonuló, menekülő nácik...a cserbenhagyásban rutinjuk van
Az unijó most egye meg, amit főzött(és szarjanak sünt)
Csizmás Kond
...csak annyiban sántít a dolog, hogy nem a zorosz kezdett szarakodni a gázzal hanem európa és azok kupecei, állítólag amerikai bíztatásra. Namostmár, ha valaki fegyvert ad az ellenségen kezében miközben én látom el őt gázzal...hát ezerszer is meggondolnám, hogy kereskedjek-e vel tovább...és ez az a pont ahol néhány befolyásolható szargörcs buzieuróparlametes kiélheti a ferde politikai tudatlanságát és egész földrészt taszít nyomorba vagy esetleg háborúba...mert ahogy kinéz ennek jó vége csak akkor lesz ha az agyarait visszafogja amerika és európa is meghúnyászkodva bocsánatot kérve feloldja az elhamarkodott embargóit.
rokker33
Köszönjük szépen rohadék eu Brüsszel
Németország és mocskos náci ukránoknak is tartozunk sok köszönettel
! Ezt akartátok faszfejek legalább most már Putyin is megelégelte a szarkavarást ! Nem baj ukrajna boldog lehet Én meg tiszta szívből kívánom a pusztulásukat! Európának 1=2 éven belül vége lesz, ha nem kapunk megfelelő mennyiségű gázt
Eladott Ország
"Ez a tél nehéz lesz de túl leszünk rajta. A ruszkik pedig évtizedekre elvágták magukat az európai piactól. És jól van ez így. Ja igen, a ruszki nép pedig, főleg a nagyvárosi, jóléthez szokott része hamarosan egészen máshogy fog a diktátorukhoz viszonyulni. Nagyobb bajban az orosz van és jövő tavasszal az EU fogja diktálni a vásárlás feltételeit. Ugyanis az orosznak kell valamit kezdeni a gázzal, csak az EU-nak tudják eladni és decembertől az olajbevétel is a felére esik, a szén is kifut, a belföldi légiközlekedés leáll, stb. Gazdasági erő tekintetében kik állnak szemben egymással. Ki bírja tovább és ki fog veszíteni?!"
uploads.disquscdn.com/images/77f0374c0aa1b04f5637e90cb98474a432b2782eafa657d532d37fc8f70b2f70.png?w=800&h=449
A katonák és haderő számában sem állnak az oroszok jobban. A NATO-nak 5x annyi hivatásos , profi katonája van.
uploads.disquscdn.com/images/a13a6511c1958079fb408ea1918fb2ae447230077220694dc8e9087322c22929.jpg?w=800&h=566
ómió
De, hisz', a "művelt Nnyugat", amúgy is mécsessel akart fűteni!
icegygenabro
Ki nem szarja le! Döbrögi megállapodott, és ötödáron tódul a gáz! Szógyártó meg még megfejelte plusz mennyiséggel. Ne sírjatok el is tudunk adni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.