Oroszország csütörtökön bírálta az Egyesült Királyság iránta tanúsított „kegyeletsértő” és „erkölcstelen” magatartását, amiért a két ország közötti diplomáciai feszültségek miatt nem hívtak meg orosz vezetőt II. Erzsébet királynő gyászszertartására.

Erkölcstelen, kegyeletsértő, II. Erzsébet temetése az orosz diplomácia szerint

Teljességgel erkölcstelennek tartjuk azt a brit kísérletet, hogy a világszerte milliók szívét megindító nemzeti tragédiát a gyász napjaiban geopolitikai célokra használják, hogy leszámoljanak velünk

– idézte Marija Zaharovának, az orosz külügyminisztérium szóvivőnek a tárca honlapján közzétett közleményét a Vesztyi.ru orosz hírportál. A szóvivő emlékeztetett, hogy a brit külügyminisztérium tájékoztatta Oroszország londoni nagykövetségét erről, hogy nem küldenek meghívót az orosz félnek, így a külügyminisztérium vezetésének sem II. Erzsébet gyászszertartására.

A szóvivő szerint „ürügyül” az angolok az Ukrajnában zajló „különleges hadműveletet” nevezték meg.

„Ez rendkívül kegyeletsértő II. Erzsébet emlékével szemben, aki a második világháborúban a brit hadsereg területvédelmi erőinek soraiban szolgált, amelyek a nácik, illetve ukrán követőik, Sztepan Bandera és Roman Suhevics ellen harcoltak. Most a brit elit az ő oldalukon áll”

– tette hozzá Zaharova.

Oroszország és fehérorosz szövetségese, valamint Mianmar és Észak-Korea sem kapott meghívót a múlt csütörtökön 96 éves korában elhunyt királynő gyászszertartására – emlékeztetett az AFP francia hírügynökség.

II. Erzsébetnek a jövő héten a Westminster apátságban tartandó gyászszertartása jelentős diplomáciai eseménynek számít, több mint száz koronás főt, államfőt és más személyiséget várnak.

Forrás: 18.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Tetszettek volna európai normák szerint cselekedni...davaj Iván!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
icegygenabro
Tetszettek volna európai normák szerint cselekedni...davaj Iván!
gina
Ez a szemét gyilkos népség mer erkölcsröl fröcsögni, emberek százát mászárlik le naponta, micsoda világ ez??
Sámannus
A temetés tiszteletadás az elhunytnak A retrográd rendszerek nem tudják ezt meggyőzően éreztetni. A számításból tett látszat együttérzés az gyászolókat is megszégyeníti.
Így történt ez Gorbacsov temetésével kapcsolatban is. Az unió nem vett részt az orosz szertartásokon, de megemlékezet a saját intézményében az elhunyt érdemeit elistmerve. Megemlékezett a helyszínen a magyar történelemhamisító atyametere, aki a fasizmust emberarcúva, a kommunizmust visszasíróvá tudja tenni. Ez a gyalázat a mi álláspontunk, és szégyenletes.
Nessy
Ruszkik és az erkölcs? Azt sem tudják mi az!
almalibre
A temetés esély adhat a megbékélésre, iletve lépés lehetne arra felé, de a büntizgetés láthatóan fontosabb...
rokker33
Hát második bözsinéni sem volt egy szent az már biztos! Hány ország tartozik a britek fennhatósága alatt? A skótok is inkább európa unió felé mennének, de megvan tiltva nekik! Akkor miről beszéltek? Ők semmivel sem jobbak mint az oroszok! Ugyan olyan zsarnok nép,csak Britteknek nincs olyan fontos nyersanyagok a tulajdonukban,mint az oroszoknak a gáz és kőolaj így nem is számítanak annyira!
Toller Béla
Elmentek ti a krokodilkönnyeitekkel a búsba ! Hol volt putty a moszkvai Gorbacsov-temetésen ? Mikor tartjuk putty végső búcsúztatóját ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.