Rohamosan terjed az ateizmus a ma még Európánál sokkal vallásosabb USA-ban is. A demográfiai tényezők is szerepet játszanak a gyors változásban. A keresztények száma gyorsan csökken az országban, és helyükbe azok lépnek, akik magukat ateistának vagy vallástalannak tartják. A kutatás szerint növekszik azon fiatal felnőttek száma, akik elhagyják a vallást, és ha a trend folytatódik, akkor - az Egyesült Államokban történelmileg meghatározó - keresztény vallás 2045-re kisebbségi hitté válik. A Pew társadalomkutató intézet elemzése az egyéb vallásokat tekintve azzal számol, hogy a nem keresztény hívők aránya megduplázódik, és a jelenlegi 6-ról 12 százalékra növekszik 2070-re az Egyesült Államok lakosságán belül.

Forrás: 168.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Csakhogy az ateizmus nem hit, pláne nem vallás!

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. Nem egyetlen, homogén ideológia, nem is számos különböző eszmei irányzat összessége, hanem egy ezen irányzatokban közös nézőpont, állásfoglalás. Szűkebb értelmezések szerint ateistának a természetfeletti lények létezését kifejezetten tagadó ideológiák tekintendők.
Tágabb értelmezések szerint ide tartoznak a természetfeletti létezését elutasító, de ezen meggyőződésének hangot nem adó, illetve a kérdést nem eldönthetőnek tartó (agnosztikus) vagy a kérdéssel egyszerűen nem foglalkozó egyéb ideológiák is."

/ hu.wikipedia.org/wiki/Ateizmus /
117
Csak el akartam érni újra az 1000 lájkot (itt a földön az emberek között), ez az amire vágytam - ez bún?

www.youtube.com/watch?v=PP7IxnP5Wik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.