Nyikolaj Patrusev a stratégiai stabilitásról fog tárgyalni a kommunista államban.

Kínába látogat Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára, hogy hétfőtől biztonsági kérdésekről folytasson konzultációkat – közölte vasárnap az orosz biztonsági tanácsi apparátus sajtószolgálata az MTI híre szerint.

Kínába megy az orosz biztonsági tanács titkára

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Patrusev Jang Csie-csivel, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottság Politikai Hivatalának tagjával, a párt vezető külügyi tisztségviselőjével a stratégiai stabilitásról, a pártban hasonló tisztséget betöltő Kuo Seng-kunnal pedig az igazságszolgáltatásról és a közrendről fog tárgyalni.

Patrusev rendszeresen találkozik kínai kollégáival. A legutóbbi, Janggal május 25-én Moszkvában folytatott konzultációról kiadott közlemény szerint a felek készen állnak a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére a nemzeti, a regionális és a globális biztonság, valamint az igazságos világrend védelme érdekében. Az orosz biztonsági tanács titkára Kuóval legutóbb 2019 decemberében Pekingben folytatott kétoldalú eszmecserét.

Az orosz Távol-Keleten szeptemberben megtartott Vosztok-2022 hadgyakorlaton kínai csapatok is részt vettek. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra elutazott népes kínai küldöttséget Li Csan-su, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának elnöke vezette.

Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken a Sanghaji Együttműködési Szervezet szamarkandi csúcstalálkozója alkalmából külön is tárgyalt egymással. A két vezető legutóbb februárban Pekingben tartott egyeztetést, röviddel azt megelőzően, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni invázióját. Az orosz elnök látogatása alkalmából aláírt megállapodás értelmében a felek közötti kapcsolatoknak "nincsnek határai".

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.