Az utóbbi egy hétben egyre többször veszik célba a polgári lakosságot és azok intézményeit, a brit elemzők szerint a Kelet-Ukrajnában elszenvedett kudarcok nyomán fordultak rá a civil célpontokra, hogy demoralizálják a lakosságot.

Az orosz hadsereg az Ukrajna elleni offenzíva februári 24-i kezdete óta is több ezer nagy hatótávolságú rakétát vetett be, de az utóbbi egy hétben egyre többször veszi célba a civil infrastrukturális létesítményeket – áll a brit katonai hírszerzés vasárnap ismertetett friss helyzetértékelésében az MTI híre szerint.

Brit hírszerzés: az utóbbi egy hétben ismét civil célpontokat lőttek az oroszok Ukrajnában

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/kremlin.ru

A londoni védelmi minisztérium által közzétett elemzés szerint a célpontok között olyanok is vannak, amelyek támadásától valószínűleg Moszkva sem vár azonnali katonai eredményt.

Ilyen jellegű támadások érték egyebek mellett az áramelosztó vezetékhálózatot, valamint a dnyipropetrovszki régióban lévő Krivij Rih város víztározójának gátját.

Erről a támadásról a héten a helyi hatóságok is beszámoltak, közölve: az orosz erők manőverező robotrepülőgépekkel mértek csapásokat a város víztározójának gátján épült hidraulikus szerkezetre, és ennek következtében több környező településen megszakadt a vízellátás.

A brit katonai hírszerzés vasárnap ismertetett helyzetértékelése szerint Oroszország az ukrajnai frontokon elszenvedett kudarcok nyomán valószínűleg szélesítette a csapásmérésre kijelölt helyszíneket, így próbálva megingatni az ukrán nép és a kormány morálját.

A londoni védelmi minisztérium a katonai hírszerzés adatait idézve a minap ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az orosz nyugati katonai körzet parancsnoksága alá tartozó alakulatok ütőereje az Ukrajnában elszenvedett veszteségek miatt súlyos mértékben leépült, így a NATO-val szembeni hadviselésre létrehozott hagyományos orosz haderők általánosságban is jelentősen meggyengültek, és valószínűleg évekbe telik, mire Oroszország ismét ki tudja építeni ezt a katonai kapacitást.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
szaros ruszkik...az a múlt századi festő tudott valamit, hogy el akarta tüntetni ezeket...
jesz
brit hírszerzés? Ők állapították meg, hogy Szaddamnak vegyifegyver készletei vannak, és használni is fogja..

Nos nem használta, mert nem vot.

De biztos ami biztos, lerohanták Irakot
Yoda69
@jesz: Es mennyivel jobb a vilag szaddam nelkul, es mennyivel lenne jobb puti nelkul, vagy epp orban nelkul.
ómió
Virtuóz efftársék már megint iskolákban "csapatösszevonnak"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.