A magyar kormány megvétózta az Európai Unió egyik döntését az előző héten – értesült a Politico.

A brüsszeli lapot vezető uniós tisztviselők tájékoztatták arról, hogy a kormány a múlt héten megvétózta azt az uniós kezdeményezést, amelynek értelmében az EU tagországai az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához fordultak volna az ukrajnai háború ügyében. Az unió – a 27 tagország nevében – azt kérvényezte volna, hogy a tanács jelöljön ki egy különleges megbízottat, aki az oroszok által elkövetett emberi jogi visszaélések vizsgálatát felügyelhetné.

Magyarország megvétózta az oroszok által elkövetett emberi jogi visszaélések vizsgálatának biztosát

Fotó: 123RF.com

Magyarország azonban megvétózta a döntést, ezért az unió nem tudott lépni ebben a kérdésben.

A Politico szerint mindez azt jelentette, hogy a másik 26 uniós tagállamnak egyenként, a saját kormánya nevében eljárva kellett az ENSZ-hez fordulnia. 

A magyar kormány a háború kezdete óta több alkalommal is fenyegetőzött vétóval (vagy élt is az eszközzel) az oroszokat negatívan érintő döntéseket illetően. 

Forrás: Index.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Unió által a ganédombi Orbánnak adott kegyelmet vissza kell vonni. Hazudozik, vétózgat a szemét miközben tartja a markát a közösségi alamizsnáért. Ez igazán keresztényi magatartás a bevett egyházak áldásával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Putyin elégedetten látja, van aki megérdemli az olajat.
justhpeter
Az Unió által a ganédombi Orbánnak adott kegyelmet vissza kell vonni. Hazudozik, vétózgat a szemét miközben tartja a markát a közösségi alamizsnáért. Ez igazán keresztényi magatartás a bevett egyházak áldásával.
mackoka46
Orbáncék teszek az emberi jogokra, csak nekik vannak jogaik, kötelezettségek nélkül.
Nessy
Orbán a nagy keresztény, áldását adja a civilek gyilkolásához, a városok tönkre bombázásához, egy független állam esetében! És mindezt Magyarország nevében! Erre tényleg nem lehet kulturált választ írni!
kereső
Megvolt az "eligazitás". Mult hét kedd-és péntek között a" nemkormány"-gép honvédségi csapatszállitó Szentpétervárott tartózkodott.

"Hullarablók lettünk, a legpocsékabb nemzet"...
Yeromos
@KisTehen: Érted amit olvasok komcsikám, azért kell, hogy kivizsgálják.
Yeromos
@KisTehen: Természetesen lehet szőszálat hasogatni, de a lényeg akkor is ugyan az a büdos komcsi kormányod ismét az oroszok seggét próbálja védeni. Illetve kinyalni. Már lassan elérjük a rákosi rezsim színvonalát.
Pálinkás Pál
mit szaroznak ezzel a koszos cigánnyal, az unió helyében már rég kilövettem volna...
Havanagi
@Nessy: Na, ezért nevezte őt Simicska gecinek,mert alja hulladék,hazaáruló.
nezelodo
Ez egyáltalán nem váratlan, (dafke), esemény! Úgy látszik, azért, hogy az is lássa akinek szól, muszáj ilyen nyilvánosan nyalni!
gina
Ö nem Magyarország hanem csak egy büdös hazug cigány
Nessy
@Maccska: Nézd meg, egyik másik településből, városból lassan mi marad! Lakóházak, iskolák, kórházak etc. ma már célpontok! Örülj neki, hogy korodnál fogva nem kellett az égő házból bombázás közben menekülni.éjszaka nagymama karjaiban. Talán ezért látom kicsit más szinben a jelent.
Nessy
@Maccska: Nem fogtad rád kisgyerekként is az idős nőkkel együtt gépfegyvert ruszki katonák!
bencemacska
Ezzel akarja elérni, hogy még a maradék szaros pénzt se kapjuk meg?
Nem ő fog a télen fázni és éhezni!
leszholnapis
@bencemacska: sajnos sokat tesz azért hogy a magyar lakosságnak szarabb legyen az élete a mindennapjai...és ez veri a mellét hogy nekik M.ország az elsö!!.ez már nem is ember...Simicska valojában jol fogalmazott
ómió
Talán, mert az ukrán emberjogi visszaélések esetei meg smafu!?
bence
Megint vétóz ! Ezek után még van bőr a pofáján várni az EU-tól a milliárdokat ! Miért nem tud valaki megszabadítani bennünket tőle ?! Száműznék már végre Kamcsatkára !
Nessy
Ezért kár Brüsszelbe utazni, meg az ENSZ-be! A vétót emailban, vagy viberen is elküldhetik! Hónapok óta mindenre ezt alkalmazzák! "Gonosz kismalac", csak ez nem vicc!
Peller Anikó
@ómió: Ők a hazájukat védik hülyegyerek. Nyilván fogalmad sincs mi az, mert neked nincs.
ómió
@Peller Anikó: Ők, efftársi elmebeteg módjára az orosz medve bajuszhuzogatásával szokták kezdeni a hazájuk védelmét, bolsiék gyagyása!?Hazája meg a magadfajta tetübolsi internacionalistáknak nincs! Internacionalisztánt (a hazátokat!) már 100 éve képtelenek vagytok megalapítani - pedig itt mindenkinek könnyebb lenne nélkületek!
surdilloFUJT
@ómió: idióta,szellemi korcs,fidesscsicska!olyan nagy barom vagy,hogy a Holdról is látszik!!!
ómió
@surdilloFUJT: Ha a holdról is látszó barmot láttál tükörbe nézve, legalább ne hazudd másra, bolsiék fajkreténje! Vagy ez nálad "efftársi feltételes reflex" ott az elmeosztályon?
bence
@surdilloFUJT: ! Ennek az ómió nevű hülyének egy szerencséje van , hogy Lipótmezőt bezárták !
Havanagi
Egy gazember ebben a kérdésben nem tehet mást,mint VÉTÓZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.