Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is megszólalt, miután levetítették Putyin beszédét, amiben az orosz elnök bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendelt el.

Putyinék 300 ezer tartalékost mozgosítanak

Vlagyimir Putyin orosz elnök (k), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) és Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök figyelemmel kíséri a műveleteket a Vosztok (Kelet)-2022 elnevezésű hadgyakorlaton a Szergejevszkij kiképzőközpontban, a délkelet-oroszországi Vlagyivosztok közelében 2022. szeptember 6-án. Az egyhetes gyakorlaton több mint 50 ezer katona, több mint ötezer fegyver és haditechnikai eszköz, köztük 140 repülőgép, 60 hadihajó, naszád és ellátóhajó vesz részt. A hadgyakorlatra számos volt szovjet tagállam mellett India, Laosz, Mongólia, Nicaragua, és Szíria is csapatokat küldött. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev

A miniszter arról beszélt, hogy ez a mozgósítás a tartalékosokra vonatkozik, olyanokra, akik korábbi katonai tapasztalattal rendelkeznek, ami körülbelül 300 ezer tartalékost jelent – írja a Telex.

És mielőtt bevetnék őket, katonai kiképzésben részesülnek majd. A mozgósítás nem érint minden hadkötelest, nem érinti a diákokat. Majd az orosz védelmi miniszter is megismételte, amit Putyin, hogy Oroszország nemcsak Ukrajnával, hanem a teljes Nyugattal harcol.

Címkapkép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Ez a geci felrúgta a 94-es budapesti megállapodást és még ő van felháborodva!!!Ugyanaz mint a mi gecink...
icegygenabro
Ez a geci felrúgta a 94-es budapesti megállapodást és még ő van felháborodva!!!Ugyanaz mint a mi gecink...
Béla333
Minden a terv szerint megy, igaz hülyemagyar maffia/Putyin hívők?!
Yoda69
Egyre lejjebb adjak. Az elso hirek meg orszagos mozgositasrol szoltak, aztan 2 millio tartalekos, most mar csak 300 ezer tarlakos behivasarol. Fasza.
Yoda69
@KisTehen: kreten, a hireket az MTI szerzi be, mindenki tulok veszi at
magyar1
Tegnap olvastam, hogy népszavazást tart Putyin az elfoglalt ukrán területeken, ez sem tetszik a nyugatnak?
Ez már korrekt.
kereső
@KisTehen: Mikor vonulsz be (G)Riska???,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.