Szijjártó Péter órákkal azután találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban, hogy az Európai Unió arra kérte a tagállamokat, hogy ne tartsanak kétoldalú megbeszéléseket az orosz féllel – írja az EuroNews.

Tegnap az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján Peter Stano szóvivő azt mondta, a tagállamok megállapodtak abban, hogy a mostani helyzetben értelmetlen lenne Lavrovval találkozni.

Az EU kérése ellenére Szijjártó találkozott az orosz külügyminiszterrel

Fotó: HANDOUT / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP

Csütörtökön a ciprusi külügyminiszter az Európai Unió kérésére lemondta a tervezett New York-i találkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Az Európai Bizottság szokásos sajtóértekezletén ezután került szóba az, hogy a tagállamoknak helyes-e a mostani ENSZ-közgyűlés alatt kétoldalú megbeszélést folytatni az orosz kormány tagjaival. Az Európai Bizottság külügyi szóvivője, Peter Stano erre egyértelmű nemmel felelt. Szerinte ezzel minden tagállam tisztában is van.

"Általánosságban nincs sok értelme jelenleg az orosz vezetőkkel találkozni, hiszen Putyin nagyon világosan elmondta az egész világnak, hogy nem érdekelt a békében, inkább folytatná az agressziót az ENSZ alapokmányát megsértve."

Szijjártó Péter egyébként azzal indokolta a találkozót, hogy Magyarország bajaira jelenleg a béke kínálna megoldást.

"Ezért Magyarország minél előbb békét akar, ehhez pedig tárgyalásokra, párbeszédre van szükség"

- mondta Szijjártó Péter New Yorkban.

Forrás: EuroNews

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@szemét pityuka: Látod látod,most lebuktatok!Mégis sötétek vagytok,hisz egymás bunkóságán is vitatkoztok!
Németh István
@fideszes gyökér: te mondjuk egy szemét sperma hulladék vagy > 1956; Szovjet diktatúra! > 2022 Orosz honvédő háború az idegen földrész beli USA-val! > aki ráadásul az ukránokkal és az Eu. nemzetek farkával veri a csalánt! De közben diktatúrát játszik az eu. kilóra lekorrumpált vezetése!!! te ős-hülye! > Aztán gondolkozni nektek sem ártana, mert cáfolni semmilyen téren nem tudtok!!! > @fideszes gyökér: @balos: @Rockxy:
Németh István
@balos: nagyon nyald fényesre a dobrevicse kurva seggét! Az a TIED- kizárólagos joggal!
durbincs
@Emmersson71: @Emmersson71: Csak mert magának nem kell a szegénységi bizonyítványát bizonygatni ? setét bunkó ,?+mint @m73: @KisGenyo2: @Istenakinincsen: @Jozefina: @amortizáltok: @balos: @134.bátor: @fideszes gyökér: a gyatra kaliberek ?
Emmersson71
@durbincs: A retkes lábú román-cigány anyádat hágd meg a ravatalán!
telegdilaci
@134.bátor:Ezek mindenben ellent mondanak az Eu-nak és várják hogy ennek ellenére adják ide a pénzt ami nekünk jár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.