Ahogy arról a beszámoltunk, az Európai Bizottság elnöke üzent a parlamenti választás előtt álló olaszoknak. Mint fogalmazott, „ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeik, mint például Lengyelország és Magyarország esetében.” De arra is kitért, hogy „a jelöltek sorában Putyinhoz közeli alakok is vannak”. A Politico egy nappal a nyilatkozat után arról számolt be, hogy Von der Leyen kijelentése több olasz politikus haragját is kiváltotta. „Mi ez, fenyegetés? Ez szégyenletes arrogancia” – így reagált a Twitter-oldalán Matteo Salvini, a Liga párt vezetője. Salvini posztjában arra kérte a Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”. Matteo Renzi, az Italia Viva párt EU-barát, liberális vezetője is arra kérte Von der Leyent, hogy „egy kicsit se menjen bele olasz ügyekbe”. Letta: Nincs zsarolás az EU részéről

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Salvini, ez a bukott, nyiltan Putyinbarát politikusféleség mire föl pattog?
Nem égett eléggé a lengyeleknél?
"Salvini – mint közepes angolsággal elmondott szavaiból kihallható – valamilyen segélyszállítmányt vitt Przemysl városába, és ha már ott volt, nyilván pózolt volna egy kicsit a kameráknak egy sajtótájékoztató keretében. Wojciech Bakun polgármester azonban nem akart egyszerű biodíszlet lenni.
A város vezetője egy Vlagyimir Putyint ábrázoló fehér pólót tartott a kezében, és azt mondta, naponta ötvenezer menekült jön át a határon, ő kimegy találkozni velük, Salvinivel csak akkor, ha az olasz politikus ezt a pólót viseli. Ezután elég nagy hangzavar kezdődik, de mintha az olasz „pierdole” kifejezés is elhangzana, ami szó szerint azt jelenti, hogy „Menj a p…ba!”, majd még annyit mondanak a döbbent Salvininek, hogy most legalább elítélheti Putyint, amire ő elsompolyog a kamerák elől. Matteo Salvini Orbán Viktor egyik legfontosabb politikai szövetségese jelenleg a Fidesz európai politikájában."
azonnali.hu/cikk/20220308_video-menj-a-p-ba-kiabaltak-orban-egyik-legjobb-europai-baratjanak-a-lengyel-ukran-hataron
Havanagi
@Giovanni Alba: Orbán,Salvini minegyik Putyin barátok állandóan a demokratikusan megválasztottságra hivatkoznak.Jó lenne már,ha valaki utána járna annak,hogy ugyan már putyinkó nem buherálta meg a haveri országokbban a választást?Merthogy Amerikában ugye megtette.
bence
Szegény Salvini ! Ő is mint orbán a népre és a nem létező demokráciára hivatkozik , majd amikor szembekerül az emberek tömegével , sunyi módon elsompolyog !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.