Több energiakereskedelmi projekt napirendre került, amelyek megvalósulhatnak az Egyesült Arab Emírségek és Németország között, és soha többé nem történhet meg, hogy Berlin egyetlen energiabeszállítóra hagyatkozzon – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár vasárnap Abu-Dzabiban.

A németek így akarnak megszabadulni az oroszok zsaroló energiafüggőségétől

Fotó: pixabay.com

A kormányfő úgy vélte,

„biztosítani kell, hogy a világ cseppfolyósítottföldgáz-termelése annyira fejlett legyen, hogy el tudja látni a most is tapasztalható nagy keresletet úgy, hogy közben nem kell az oroszországi kitermelésre hagyatkozni”.

Németország egészen a közelmúltig erősen függött az orosz gáztól, a német szövetségi kormány azonban az Ukrajnát elleni orosz támadás kezdete óta egyre jobban igyekszik más forrásokból is biztosítani az ország energiaellátását – írja a 24.hu.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ha német melósnak nem lesz (és jó, ha nem lesz munkanélküli), akkor a munka nélkül - eddig jól megélő - Abduléknak sem lesz. Márpedig az - nem kis - balhét fog generálni. Erre készül az Iszlám Állam (maradéka)...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisTehen: Inkább legelj:
Köbméterenként mérhető a bukás
"A lap számításai szerint júniusban Magyarország átlagosan 1069 eurót fizetett az oroszoknak a földgáz ezer köbméteréért. A Ttf nevű holland gáztőzsde szintén irányadó, két hónappal korábbi, 992 eurós áprilisi átlagárát 7,8 százalékkal haladja meg. (Ez megegyezik az orosz gáz átlagos felárával, amelyet a Népszava 2017 óta mér.) A lap orosz gázárakra vonatkozó becslései szerint az orosz gáztarifa rendre az azt két hónappal megelőző, holland tőzsde ívét követi le. Ha az azonos hónappal hasonlítjuk össze, a júniusi holland tőzsdei árral összevetve is 1,6 százalékos felár jön ki.

A KSH statisztikái alapján az orosz gáz beszerzését és lakossági értékesítését is végző, állami MVM három hónapja minden egyes köbméteren bukott 312 forintot, vásárlásai során a termékért kapott ár több mint nyolcszorosát kifizetve. A KSH-adatbázis szerint Magyarország júniusban összesen 158 milliárd forintot fizetett ki az orosz gázért, ugyanezt a 385 millió köbmétert a tőzsdén megvásárolva kétmilliárdot takaríthatott volna meg."
csak úgy....
@KisTehen: a degenerált érveid a hozzád hasonló idiótáknak szólnak,mint pld. shikari vagy @Csizmás Kond: :)
egy agymosott, mint te ne agymosotazzon mert átlátni a szitán...
csak úgy....
@TASzSz: mire a német melósnak nem lesz munkanélküli,ti addígra okos magyarok ,alulról szagoljátok az ibolykát! :) -hiszen fingani sem tudtok az állítólagos autógyáraitok nélkül,ami nem is a ti tulajdonotok!
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Olcsó, te barom??? Hiszen fehéren-feketén be van bizonyitva, hogy a drágábbnál is drágább- és putyin úgy baxta át a magyar külügyért és orbánt, hogy belegebedünk az "óccó" gáz kifizetésébe. Erre kel a beszedett "extra" profitadó, nem arra , hogy azembereket " megvédje" a szankciók hatásaitól, hogy továbbra is hazudozhassatok. Ma már nem mondom , hogy legelj barom- karámban a helyed, és ha lehet ne pofázz bele a magyarok belügyeibe orosz bérenc.
TASzSz
@csak úgy...: Olvasd el még egyszer mit írtam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.