Még legalább egy hétig fog tartani, amíg a Balti-tenger felszínére jutó gáz áramlását megállítják. A Balti-tenger két orosz gázvezetékének szivárgása akkora mértékű üvegházhatású gázkibocsátást okoz, ami éghajlati katasztrófához vezethet. A rendelkezésre álló adatokon alapuló "óvatos becslés" szerint azonban a szivárgások következtében együttesen több mint 500 tonna metán került a vízbe, amikor először tört ki. A gázkrízis miatt egyre többen térnek át a szilárd tüzelésű fűtésre. Ez a szakértő szerint akár emberek millióinak közvetlen, azonnali egészségkárosodásához vezethet a következő időszakban, hiszen a szilárd anyagok elégetése a szén-dioxid mellett sok kormot is juttat a levegőbe, ami további éghajlatváltozást gyorsító hatással is van, és már most is Európában évente 400 ezer idő előtti halálozás okaként tartják számon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
A diktátorok leszarnak mindent és mindenkit, a hatalmi mámor mindent felül ír. Ahogy orbánnak nem számít a 46 ezer covid halott, Puttyosnak nem számít a sok ezer megkínzott, megölt, felnőtt, gyermek, megerőszakolt nők. Semmi nem számít, csak a hatalom meg a pénz. Az embereket csak kihasználják. Nincs ezekben semmi emberi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
A fidesznek régen ki kellett volna vonulni a közéletből annyira erkölcstelen zsivány hazaárulók, hogy a nevük leírása is átok az országra.
A következő választást ezek nélkül, és becstelen kdnp nélkül kell megtartani. Egyszerűen kiírták magukat az emberi civilizácóból, és állatok módjára csak és kizárólag külső érdeket szolgáltak nyomorgatták az országot.
Németh István
Az hogy az USA volta tettes az tuti biztos! DE az is tuti biztos, hogy az USA kap egy kellemes, gondokat eloszlató ajándékot > kellő időben! Ismerek olyan országot amelyik nem intézkedget, hogy "hazahozza" az állampolgárait, hanem cselekszik, szép csendben!
Ti nagydarab nagyon szar és fő-hülye alakok; a kérdésem mindenre választ ad > tudtok gondolkozni, van eszetek egyáltalán? > nos köcsögök;@Horizont: @Sámannus: sperma hulladékok!?
Németh István
Nagyon lényeges, hogy az Orbán Viktornak, de az államelnöknek jöjjön meg a jobbik esze és szíveskedjenek az oroszokat nem agresszorozni! NEM az oroszok léptek határt, nem az oroszok helyezkedtek szemben a föderációs megállapodásokkal, nem az oroszok gerjesztették a puccsot az ukrán területen, nem az oroszok nyírták ki az orosz ajkú őslakósokat az ukrán területen, nem az oroszok törtek be korrupciós alapon az urán földre nem az oroszok zsoldosai háborúznak az orosz honvédőkkel, stb. Az oroszok építettek gázvezetéket, hogy eladjanak ez az USA-nak nem tetszett mert a drága kitermelésű és drágán szállítható gázukat a nagyon hülye EURÓPAI közösségnek így nem tudják eladni - okoskáim >> tönkreteszik a gázvezetéket! Ez megoldja a helyzetet ~ látszatra! Csak megjegyzem >> a szállítás nagyon sokba, a többszörösére fog emelkedni ha lesz szállítandó nafta!!! Európának arra nyugatra be fog fagyni a valaga!
Nessy
Bűnbak van, a háború valódi elindítójának nevét kimondani szentségtörés kis hazánkban! Most ez a fegyveres kisérettel zajló "népszavazás" és Moszkva erőszakos, csaláson alapuló terület szerzése semmi jót nem ígér a jövőre nézve!
kereső
Az északi-áramlat azon részén történt a robbanás, ahol éppen keresztezi a norvég-lengyel gázvezetéket,amelyet a napokban állitottak üzembe.
Nem szeretem az összeesküvéseket- de nem ez az új vezeték volt a célpont, csak éppen "elcsúszott"??? / a vezeték az orosz gáz kiváltására szolgál/.
Nessy
@kereső: Mindegy is melyik vezetékből ömlik a gáz, az eredmény ugyanaz. Klíma katasztrófa, a légzőszervi betegségek és ebből következő halálozás növekedése!
kereső
@Nessy: Arra próbáltam utalni, hogy qui prodest? Biztos, hogy az USA volt a "gaz"???
A környezeti károk meg felbecsülhetetlenek-és évtizedekre hatóak. Bármi történt is, felelőtlen gaztett.Remélem egyszer majd kiderül, hogy ki a felelős !!! ezért is.
magyar1
Az tuti, hogy nem az oroszok voltak, akik ezt tették azoknak a fejüket le kell választani a testükről. Példát kell már végre statuálni, hogy a bolygó létével ne játszadozzon egy rohadék sem.
Dr. Proktor
@Horizont: Csak terel...
Hja, a 40 évig itt állomásozók génjei vonzódnak orosz anyácskához!
Csizmás Kond
@Horizont: A tragédiák soha nem egy ember miatt alakulnak ki hanem azok a sok félrevezetett agyatlanok miatt akik mindig melléhisznek mindennek...legyen az vallás, politika vagy bármi.
Jelen esetben az egész církusz az amerikai, német francia és angol bíztatásra történő ukrajnai mészárlásokkal kezdődött minden de az említett agyatlan tömeg mégis csak a jelent látja hogy Putyin háborút indított...és mind ahogy szokott lenni bár a kisember szenved mégis minden baj okozója előbb utóbb kötélre kerül...legyen az bárki.
Aki Én
@Csizmás Kond: Ez szép volt.
Nyelvtanilag, tartalmilag, agyilag...
Köszönjük!
Törölt Nick
A diktátorok leszarnak mindent és mindenkit, a hatalmi mámor mindent felül ír. Ahogy orbánnak nem számít a 46 ezer covid halott, Puttyosnak nem számít a sok ezer megkínzott, megölt, felnőtt, gyermek, megerőszakolt nők. Semmi nem számít, csak a hatalom meg a pénz. Az embereket csak kihasználják. Nincs ezekben semmi emberi.
magyar1
Putyin lerohant egy majdnem amerikai tulajdonban lévő országot? Így gondoltad? horizont?
Csizmás Kond
Ha bekövetkezik egy újabb katasztrófa azt amerikának kell majd megköszönni, és szűkebb körben azoknak akik az ő korcs tolakodó gőgös genderpolitikáját pártolják.
Csizmás Kond
@Horizont: 10:07-re... Mindenki " összefoglalója" a saját nézetét tükrözi...kivételek azok akik képtelenek önmaguk megfogalmazni valamit és így mások szarságát fújják. A putyini háború is csak azoknak februári kezdetű akiknek az a kötelességük hogy ezt fújják. Soha nem voltam háborúspárti, soha nem drukkoltam semelyik ellenfélnek és most sem pártoskodok senki mellet hanem a rideg tényekben hiszek...és az az amerikai meg a nagyobb nyugati államok manővere ami ukrajnát egy kelekótya bohóc által belevitte egy nagyonfájdalmas háborúba. Az az ember aki csak az orráig lát és úgy hibáztat valakit hogy az a saját érdeke vagy pl esetedben kedve, vágya szerint okol mást az nálam nem számít embernek...még bábnak sem...
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Ok, akkor vázold fel nekünk néhány mondatban mi volt az a fenemód nagy gazemberség ami miatt a putyingecinek háborút kellett indítania egy szomszédos ország ellen és nem például amerika ellen hamár annyira ök lettek volna az oka mindennek.

Letaposni városokat, falvakat, lerombolni és legyilkolni az országot, nem beszélve a krím és a délkeleti országrész elfoglalásáról, vagy azt is az amerikaiak okozták, nekik kellett a krím már akkor is?

Na tessék, tedd ide magad okostojás.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: Már legalább három videót tettem ide fel a történtekről...ha érdekelt volna a téma nem kérdeznél ilyesmiket.
Csizmás Kond
@Horizont: ...azért még az is előnyömre szolgál, hogy soha egyetlen kelekótya vagy bohóc, diktált vagy agyament hülyeségeit sem vallottam magaménak...de te csak azokra ragadsz...hát ez a különbség közöttünk.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Nem az agyalágyult videóidat kérdeztem, hanem, hogy 5-10 mondatban foglald össze a hazugságaidat. Nem megy nyilván, mert te csak mások agyament hülyeségeire izgulsz.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ..kisliba, azok nem az én videóim, sőt kettő nem is ukrán vagy orosz hanem ámerikai...na de neked ez magas mint a rucának a szaxofon.
Németh István
Hát az USA-t nem nagyon izgatja, hogy a svédek és a dánok felségvizein partizánkodtak, mi több az sem, hogy az élővilágot és a hatalmas bevételt a halászatból a környező népeknek mellőzniük kell! az csak hab a tortán,>> nincs mit megcsapolni és nincs gázocska!
Bunkócska hülye gyerek > @Horizont: az az egy ember megtartotta a szavát >>a bíden geci > és tönkretette a vezetéket! Várja az eu szerződést a maga szabta "világpiaci" gázárral! hülye fasz! Közben nem tudja, hogy a szálítási útvonal nagyon "göröngyös"!!!
Nessy
@KisTehen: Nem mindent szavazott meg! Ahol lehetett, kiherélte a szankciókat! Amelyekre meg most hivatkozik a népnemzeti konzultációban, azok életbe sem léptek! Az olajról meg nincs is döntés.
magyar1
@Shikari: De amíg az unio vezetői amerikai csicskák, addig nem lesz rend. Vagy megvették őket vagy megfenyegették, Putyin okosabb annál, hogy ő kezdje a világháborút, neki csak azzal van baja, hogy bidének és fiának meg a többi szarságnak sok a tulajdona a mellette lévő ukránoknál és azt a vezetéket amelyet ők építettek uralják a rohadékok, most meg megfúrja, hogy tőle vegyük a drága gázt.
Egész Ukrajnát el kellene az oroszoknak foglalni.
Csizmás Kond
Az tényleg nem szabad kizárni, hogy a lukat bárki csinálhatta...úgy a zorosz is, viszont azt figyelmbe kell venni, hogy folyton azt zúgta a nyugati sajtó, hogy az orosz nem tud a gázzal kereskedni és beledöglik, namostmár ha tényleg az orosz fúrta meg akkor el kellett tudja adni a gázát másoknak mert azt nehezen hiszem hogy ha kiegyezni akart, hogy minél hamarább tudjon európa fele szolgáltatni a vezetéken akkor kibaszik önmagával és tönkreteszi még a reményét is...
Csizmás Kond
@Horizont: Ismét nem vetted figyelembe, hogy a háború nem háborúnak indult és nem is úgy viselkedtek mint ahogy az egy háborúban szokás. Egy háborúban nincs pardon és nincs feltétel de itt mégis volt, pl az hogy kimondott civil területre nem lőttek csak akkor ha ott katonaság tartozkodott vagy támaszpont volt...na de most jönni fogsz a civil halottakkal...
Csizmás Kond
@Horizont: ...majd csal lenyugszol...igyál sört, az nyugtat...:)
Peller Anikó
@Horizont: Jaj de értetlen vagy, hát nem érted, hogy az első nap amikor a ruszkik szétlőtték ukrajnát az nem háború volt, hanem különösen kegyetlen művelet de inkább műveletlen.

Iszen megmondta a putyin. Akkor az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.