Felháborodásának adott hangot Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov szerint Moszkvának drasztikusabb intézkedések mellett kellene döntenie, hogy így pörgessék fel a harcok menetét – írja a Mandiner a Reuters alapján.Máris ledobná az atombombát Putyin barátjaFotó: Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Kadirov azt javasolja, hogy kis hatású, taktikai atombombát kellene bevetni.

A cecsen vezért szerint emellett a hátártól nem messze lévő orosz területeken hadiállapot kéne kihirdetni. Azok után pedig, hogy az orosz hadseregnek el kellett hagynia az ostrom alatt lévő Liman városát, Ramzan Kadirov alkalmatlannak nevezte az orosz haderőt irányító főparancsnokot.

Alekszandr Lapint azért is hibáztatta, mert Limanba nem a legerősebb csapatokat szervezte. Ez állítása szerint a stratégiailag kulcsfontosságú város elvesztéséhez vezetett, a települést védő oroszbarát erőknek Lapin nem biztosított elég utánpótlást.

Forrás: mandiner.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: mesélj lucifer! :) hazudj valami szépet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Jugóban az amcsik nem piszkos bombát használtak, mert a piszkos bomba elnevezés egy olyan hordó szétrobbantását jelenti ami atomerőmű hulladéka és erősen sugároz. Ez kifejezetten abból a célból történik, hogy a területet radioaktív szeméttel terítse be.

Jugóban az amcsik olyan lövedékeket, érted ágyúgolyókat, tüzérségi lövedékéket, harckocsi elhárító lövedékeket használtak amiben gyengített sugárzású uránt raktak, mert az urán sűrűsége nagy és emiatt a lövedék impulzusa is nagyobb. Ennek semmi köze a piszkos bombához. A gyengített sugárzású uránt az izotópok szétcentrifugálása után kapják, miután kivonták belőle az erősen sugárzó, atomreaktorban felhasználható U235 -öt.

Tehát az urántartalmú lövedék elsődleges célja az áthatolólépesség növelése és nem a nagyaktivitású szemét szétszórása.

A kettő között soknagyságrandű különbség van és nyilván egyiket sem kérjük a kertünkbe. De a piszkosbombát ezerszer nem.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...előbb többet kéne tudj róla mielőtt véleményt próbálnál faragni ..mert a gugli nem ad mindenre magyarázatot.
A piszkos bomba olyan mit a tifusszal fertőzött pokrócok az amerikai-indán háborúkban...
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Segítek neked válaszolni paraszt:

köszönöm Anikó a segítséget.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...szerintem nem a nyáron barnultál le ...
kereső
Beszéljünk jugó bomba helyett, a thermo bombáról, amelyet az oroszok már több izben is bevetettek Ukrajnában, kimondottan civil célpontok ellen.
balos
@Csizmás Kond: Ezt mint a falesztin barát köcsögök elnőke mondtad vagy csak a gecid volt az ihlető?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.