Ezt egy orosz vezető politikus bírta mondani.

Nahát, itt a megoldás! Az Északi Áramlat gázvezetékeit meg lehet javítani

Fotó: AFP

Műszakilag megvalósítható az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezeték megrongált csöveinek javítása ez, de ehhez sok időre és pénzre van szükség – jelentette ki Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes vasárnap a Rosszija 1 állami televízió Moszkva. Kreml. Putyin című heti magazinműsorában.

"Ilyen baleset még soha nem történt. Természetesen megvannak a technikai lehetőségek az infrastruktúra helyreállítására, de ehhez időre és megfelelő pénzeszközökre van szükség. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a szükséges lehetőségeket"

- mondta Novak.

"Ma az az első dolgunk, hogy kiderítsük, ki tette ezt, és biztosak vagyunk benne, hogy bizonyos országok, amelyek korábban hangot adtak álláspontjuknak, érdekeltek voltak ebben. Mind az Egyesült Államok, mind Ukrajna, mind Lengyelország azt mondta korábban, hogy ez az infrastruktúra nem fog működni, és hogy mindent megtesznek ezért, így ezt természetesen komolyan tisztázni kell"

- tette hozzá.

Forrás: mti.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A Lölőnek kéne szólni..." Fogd meg a söröm " vazzzze...- mondaná a kifejező,okos arcával .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Most ugyan nevetségesnek tűnik de szerintem az nevet aki a végén nevet...és mi most is sírunk és akkor is sírni fogunk...
Csizmás Kond
@KisTehen: Ukrajnának érdeke volt hogy az orosz ne tudjon az euba szállítani mert a rajta átmenő vezetéket lezárták és így őt ez nem érinti, tehát így zsarolja az eut hogy több fegyvert kapjon...és ha rájönnek sem fogják felelősségre vonni mert az is az eunak lenne a szégyen...
Tunes1106
@sgl: azusa nem tudja ellátni azunijót lng vel mert nincs annyi de taccsra tudja tenni, ha nem figyelted volna idáig az usanak nincs annyi. Ami van az hosszútávon le van kötve, ha kibújnál a sötétből látnád hogy európa tönkre tétele a cél!
balos
@Csizmás Kond: Isten barma!Szerinted honnan tudta a szoptatód,hogy javítható?Na érted a kérdést?Hát Gyurcsány Soros Brüsszel és Kijev!Persze csak akkor ha bevetted már a ruszki cumit!?
Csizmás Kond
@balos: ..há te honnan a keserves anyukádból tudod hogy nem javítható vagy egyáltalán hogy néz ki ?
jesz
manapság úgy előadni egy ilyen hibát, hogy ... jééé...ezt meg lehet javítani..., azt jelenti, hogy aki ezen elcsodálkozik, az ütötte a lukat.

Hát persze hogy meg lehet javítani, tegnap a tévében már meg is mutatták ...
Ez az egész arra volt jó, hogy egy pillanatra beszarassák a gázfogyasztókat...úgy néz ki, sikerült.
teuton
@Csizmás Kond: Hülyegyerek, te tenyleg analfabeta vagy! Az 1es mar honapok ota allt, halott vezetek, 2es soha be sem indult, mert nem kapta meg az engedelyt! Tehat "Europa" egyik vezetekböl sem kapott egy fingnyi gazt sem, ezert nem is lehetett erdekük felrobbantani. De hogy soha nem kaphasson senki belöle, az vajon kinek az erdeke? Akie a vezetek!
Clavigo
A Lölőnek kéne szólni..." Fogd meg a söröm " vazzzze...- mondaná a kifejező,okos arcával .
rokker33
@balos: @balfasz: ma 17:10 Minden javítható megfelelő mennyiségű pénz esetén.Nem valószínű hogy az oroszok tették tönkre az idegen országban lévő gázvezetéket azt a hatóságok észre vették volna, hogy illetéktelenek rongálnak a területen és Moszkva el is zárhatja a csapot az jóval egyszerűbb .
Gazella
Tiszta paródia!
Gázvezetéket is simán meglehet javítani.. orosz elbaszta orosz megjavitja. Pont.
balos
@rokker33: Jó neked,hogy adod a hülyét?
balos
@Csizmás Kond: Most mondtad!Ja és az anyád volt a cső végén!
magyar1
@rokker33: Így igaz, ehhez csak egy pici logika kellene a hülyéknek, nem kell robbantani elzárja és kész.
simmering73
Ha van nyugati tőke és nyugati technika. Mert nekik egyik sincs.
magyar1
@simmering73: Mert a vezetéket nyugatiak nyugati technikával építették?
teuton
@rokker33: A gazcsap mar regen el volt zarva az 1esen, a 2es pedig soha nem is müködött. Olvass!!! Vagy tanulj meg olvasni!
Peller Anikó
@teuton: A közeljövő feladata megvizsgálni a törött csővégeket. A helyszínből így látatlanban feltételezhető, hogy sokmindent ki lehet belőle deríteni,

- belülről robbant? Vagy kívülről?
- mindkét szál sérült egy robbanásra?
- csak kettő földrengést érzékeltek a szeizmográfok és 4 helyen bugyogott a gáz
- az egyik helyen szorosan egymás mellett bugyogott
- szétszóródott robbantószerkezet maradványok

Tudja valaki milyen mélységben vannak a csövek a robbantás helyszínén?
rokker33
@teuton: ostoba vagy! Akkor mi ömlött a csőből? Oxigén?? A vissza áramló gáz?
Gyurka80
@balos: Szerinted egy csővezetéket nem lehet kijavítani? Például azt a szakaszt kicserélik te nagyon hülye.Amúgy bidé erre célzott már februárban, hogy ez bekövetkezhet!
teuton
@rokker33: Te tenyleg ilyen hülye vagy, vagy inkabb analfabeta, mint az összes fitymaszos??? Ki mondta, hogy a vezetek ÜRES??? Halott, vagyis a gazt beletöltöttek az oroszok mert technikai okokbol nem lehet üres, de HALOTTAK, mert sehova nem ment belölük gaz! Tanulj meg olvasni mielött baromsagokat bögögsz ide, mert minden ujsagban benne allt, csak te nem tudsz olvasni, se magyarul, se osztrakul, ott csak a mosogatasra vagy te jo!
teuton
@Peller Anikó: Minden benne allt a hirekben, csak nem az MTInel...
A vezetek 60-90 meter melyen van a tenger feneken.
4 helyen robbantottak mindkettöt, több tucat kilometerre egymastol.
Több 100 kilo robbanoanyag lett hozza felhasznalva, mert helyenkent több meternyi szakasz hianyzik a több centi vastag acelcsöböl.
Ha kiment belöle a gaz, ill. kiegyenlitödik a nyomas, akkor nagyon gyorsan meg kell javitani, mert a sos viz belplröl heteken belpl ugy korrodalja, hogy hasznalhatatlan lesz.
Mivel az egesz vezetk orosz ceg tulajdona es semmelyik nyugati allam nem vesz belöle gazt, igy nem is erdekük penzt ölni a javitasba.
Erdekes modon a tulajdonos orosz ceg nem mutat nagy erdeklödest a robbantasok kivizsgalasara, de meg a javitasra sem...
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Ukrajnának van eszköze ilyen szabotázsra? Más dolga is van mint ilyenekkel foglalkozni...
Dr. Proktor
@teuton: ... valamint orosz hadihajók sétafikáltak a helyszínen!
Dr. Proktor
@KisTehen: Más tudni és más megelőzni! Az első titkosszolgálati eredmény a másik titkosszolgálati eredménytelenség...
Dr. Proktor
@KisTehen: a 3. dolog pedig a csőgörény használata, mellyel máskor csak pucolják és karbantartják a csöveket...
rokker33
@teuton: a qrva anyáddal beszélj így te szerencsétlen dékás hülye ne velem megértetted öcskös! Európa jelenleg is kap gázt te értelmi fogyatékos ezt a csökevényes agyaddal ugye feltudod fogni és sehol senki nem írta, hogy nincs a csövekben gáz csak sokkal kevesebb érkezik Európába mint eddig, de Putyin teljesen eltudja zárni, ha akarja csapokat a felesleges gázt meg elégetik a fenébe! Ennyi te húgyagyú analfabéta anyabaszó szerencsétlen fogyatékos geci!
Peller Anikó
@tróger33: lássuk mi a pálya,

@teuton: írta: "A gázcsap már régen el volt zárva az Északi Áramlat 1esen, a 2es pedig soha nem is működött," csupán nyomás alá lett helyezve.

Erre kérdezted, mi ömlött a csőből. - Metán gáz, ami lassan elfogyott a csőből.

Északon már semmi se jön Európába az oroszoktól, tudomásom szerint.
rokker33
@Peller buta Anikó: de ugye az nem baj hogy a libsi Brüsszeli patkányoknak köszönhetjük hogy korlátozva kapjuk a gázt! ?? Vagy annyira buta ukrán barát vagy hogy nem számít az sem, ha a télen megfagyunk? A csövekben biztosan van némi gáz.Mi értelme lenne egy üres csövet tönkretenni? Vagy a szivárványos libsi agyad ezt fel sem tudja dolgozni...???
Emmersson71
Nebasssz..azt hittem, hagyják a picsába, jóvanazúgy, hadd szivárogjon!
Persze, a bölcs szovjetek megint rám cáfoltak ;)
ómió
Meg lehet javítani?? Csak neeeem!? És azért, hogy "jóakaróink" újra felrobbanthassák!?
teuton
@rokker33: Hugyagyu! Ki kap gazt a lukas vezetekböl? A többit majd az ügyeszseg rendezi, az IP-cimed alapjan az osztak mosogatovödör mellett is megtalalnak... Ja, persze nem Polpot emberei, mert ök nem tesznek semmit, rad az osztrak törvenyek vonatkoznak! Ajanlom tanulj meg nemetül, aztan majd meglatod, mit kapsz! 5 evi mosogatober lesz a büntetesed!
teuton
@Csizmás Kond: OLVASS ANALFABETA!!! Mindket vezetek halott, csak technikai okokbol volt benne gaz!!! Most pedig elallt a szivargas, mert kiegynelitödött a nyomas!
"A visszatartott gázt az oroszok inkább elégetik, s ezzel hatalmas környezetkárosítást hajtanak végre.(2022.09.02)"
teuton
@Shikari: Analfabeta! Az oroszok csak annyoit mondtak, hogy javitHATO! De a közelebe sem mereszkednek, mert 3 NATO-orszag hajoi örjaratoznak most ott...Azonlivül miert javitsak ki, ha ugysem megy rajta gaz???
teuton
@Peller Anikó: Igy van, csak nehany fitymaszos analfabeta nem tud olvasni. Mindket HALOTT vezetekben volt nyomas alatt gaz, technikai okokbol, de egyik sem müködött!
Peller Anikó
@teuton: A baj csak az, hogy amint leesett a nyomás a csőben azonnal betört a tengervíz az acélcsőbe. Nem hinném, hogy jót tesz neki.

Aztán egy esetleges javítás után a vizet ki is kell pumpálni, khmm, de hova? A németekhez? vagy az oroszokhoz? Ez egy méter átmérőjű, 1200 km hosszú csőpár, abba rengeteg víz van.
117
Az oroszok adták. Az oroszok elvették. Az oroszok mentik meg a világot. Vagy nem.

Ignorálni kell ezt a barbár terrorista nemzetet, akik úgy akarnak valakik lenni a világban, hogy közben semmilyük sincs a világ számára, csak - mint harmadik világbéli országoknak - a nyersanyaga. Megmunkálni sem tudják, csak ráöntik a világra.

(man down)
Eladott Ország
A muszkáknak azért van bőr a pofán rendesen, a rinocérosz bőre, hozzájuk képest babapiskóta. Mire kitavaszodik, talán ki is javítják a gázvezetéket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.