A lap szerint az aláírók közül egyedül Novák Katalin hiányzik.

Mindenki aláírta az Oroszországot elítélő nyilatkozatot a kelet-európai régióban, csak Novák Katalin nem

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond Debrecen legújabb színházi komplexumának, a Csokonai Fórumnak a megnyitó ünnepségén 2022. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Így hangzik a szöveg:

"Mi, Közép- és Kelet-Európa országainak elnökei, amelyeknek vezetői ellátogattak a háború sújtotta Kijevbe, és saját szemükkel győződtek meg az orosz agresszióról, nem hallgathatunk mikor Oroszország nyíltan megsérti a nemzetközi jogot, ezért a következő nyilatkozatot tesszük:

Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország azon törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármilyen részét.

Szilárdan kiállunk a 2008-as NATO-csúcs döntése mellett, mely Ukrajna eljövendő NATO-tagságáról szól.

Támogatjuk Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben, követeljük, hogy Oroszország azonnal húzódjon vissza az összes megszállt területről és felszólítjuk az összes Szövetségest, hogy jelentősen növelje az Ukrajnának szánt katonai segítséget.

Mindenkit, aki agresszív bűnöket követ el, felelősségre kell vonni."

Ezt a levelet minden érintett aláírta, kivéve Novák Katalin.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Berklac
Csak azt nem tudom melyik ország elnőke ez a nó ?
Mert a magyarok többsége elitéli a ruszki agressziót !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Orbán putyin embere, Novák pedig orban embernoje.
Hogy is merte volna alairni ez a luvnya, hiszen ez is csak egy golyostoll?
Eladott Ország
@Németh István: tegnap, 17:30 ☻ „Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni.”- mondta Novák Katalin diákoknak. Áááá, de nem ám itthon mondta, nem itthon állt ki a diákok mellett! Görkoris Amerikában. A Sándor-palota díszpintyének csak Amerikában van bátorsága ilyeneket mondani. Ha itthon mondana ilyeneket akkor rövid időn belül "önként" egészségre hivatkozva lemondana. Itthon meg a dagadt, patkány pofájúra hivatkozik. Szánalmas, hiteltelen mameluk! Akár a főnök! Mást mond itthon és egész mást, ha házon kívül van! ITTHON KUSSOL, CSAK ALÁÍR! KÜLFÖLDÖN Ő A BÁTRAK BÁTRA, A VIGYORKATA. Jellemző, kint jár a szájuk, itthon meg bologatnak! De ne ám tüntessetek a Katalinnál! Csicskatika'.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/310401781_548608837067313_3840420108562693126_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oc2WeBFHlNQAX8vC9Tp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8hJJmdsRAIk1zY3Q7hLJD-UAgpmiMIUQ7d2Kam7djxdg&oe=633F5DE9
Németh István
@Berklac: @Eladott Ország: az a helyzet hogy az ENSZ alapokmánya szerint is az OROSZOK agresszornak valójában NEM jelölhetők!! Ezt vette tudomásul az USA-NATO is ezért csak a háttérből meri támogatni a gyarmatnak kiszemelt ukrán területet! már pedig és mivel "ukrajna" nem létezik > nincs így a terület jogos védelme a Föderáció alapfeladata! Ennek a föderációnak a polgári-népi biztonságát az OROSZ FÖDERÁCIÓ biztosítja - a mindenkori elnökön - ezt pedig Putyinon keresztül!
Na most a többiek vagy hülyék persze veletek együtt mert nem akarnak olvasni tudni, vagy nem értenek a normális szóból! tehát >>@Yoda69: @mackoka46: @Apfelbaum: @grincss: @Néro2: akik a hülye bugris paraszt aljas gazember kategóriába tartozik KÜLÖNÖSEN a nemzeti főméltóságaink tiszteletet érdemlő, teljesen korrekt és természetes, egyértelmű álláspont kinyilvánítását illeti!
ti görény állatok, háborút akartok ott akarjátok magatokat, családotokat kinyírni! szar moslékok egy hülye mocskos izraeli zsidó puccsista szemét mellett állatok ki, aki a világ országainak, népeinek a katasztrófáját akarja!??? állat barmok, fosfejek, szemét trágyalé ivók!
Szégyelljétek a mocskos nem létező pofátokat!
Németh István
Csak elismerni és igen is nagyra kel értékelni, hogy az un. európai keleti blokkon belül MAGYARORSZÁG az amelyik a tényeknek és a valóban igaz demokratikus alapelveknek - ENSZ N01 törvénycikkelynek - megfelelően tartja tiszteletben a különben mindenkire érvényes elvárást!
De azért megsúgom, hogy az a "kelet európai blokk" az orosz területtől számolva is leginkább közép európai terület és még leginkább NYUGAT! >> AZTÁN az a nyugat amelyik az ursula diktátum alapján beült az usa agressziós hajójába és anyagi hatalmi mámorában EURÓPÁT el kívánja taposni, egy aljas nép- nemzeteket ki-írtaní akaró szövetség!
Az EURÓPAI nemzetek még nem ébredtek fel, nem veszik észre az imperialista, demokratikus álarc alatt előre törő diktatúra, de leginkább terrorisztikus burzsoá megnyilvánulásait! Olybá tűnik a megismételni nem kívánatos lenini kommunista dogma ébresztené fel a népeket az ursula irányította diktátum elsöprésére! Az usa-ba valójában kimenekült (mert majd meglátjátok, hogy ez van) és az usa-nak - sorosnak, bidennek tök lefeküdt büdös kurva cifrára nyalja a seggüket
ÉS EZ VEZETI AZ EURÓPAI NEMZET KÖZÖSSÉGET - UNIÓT amely nem politikai, hanem gazdaságpolitikai tömörülés! >> ami merőben más!!! Ez kell nektek??? Barmok!
simmering73
"...az ENSZ-ben előadta az Ukrajna-párti szöveget, ami teljesen ellentétes a magyar fasiszta állam álláspontjával, amiből az látszik, hogy Orbánnal a “jó rendőr-rossz rendőr” játékot mutatják be. Novák orosz háborús bűntettek kivizsgálását követelte, aztán egyedüliként nem írja alá a közép-európai államfők közös nyilatkozatát, amelyben elutasítják, hogy Oroszország elszakítsa Ukrajna bármely részét, mert Orbán ráparancsolt. Katika behúzta fülét-farkát, engedelmesen meghunyászkodott a gazdája előtt, és nyalogatta a kezét."
nepszava.us/novakra-raparancsolt-a-gazdaja-es-nem-irta-ala-az-ukrajna-melletti-nyilatkozatot/
ómió
Talán, mert péniszvirtuózék oldalán is lenne elítélendő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.