A lap szerint az aláírók közül egyedül Novák Katalin hiányzik.

Mindenki aláírta az Oroszországot elítélő nyilatkozatot a kelet-európai régióban, csak Novák Katalin nem

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond Debrecen legújabb színházi komplexumának, a Csokonai Fórumnak a megnyitó ünnepségén 2022. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Így hangzik a szöveg:

"Mi, Közép- és Kelet-Európa országainak elnökei, amelyeknek vezetői ellátogattak a háború sújtotta Kijevbe, és saját szemükkel győződtek meg az orosz agresszióról, nem hallgathatunk mikor Oroszország nyíltan megsérti a nemzetközi jogot, ezért a következő nyilatkozatot tesszük:

Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország azon törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármilyen részét.

Szilárdan kiállunk a 2008-as NATO-csúcs döntése mellett, mely Ukrajna eljövendő NATO-tagságáról szól.

Támogatjuk Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben, követeljük, hogy Oroszország azonnal húzódjon vissza az összes megszállt területről és felszólítjuk az összes Szövetségest, hogy jelentősen növelje az Ukrajnának szánt katonai segítséget.

Mindenkit, aki agresszív bűnöket követ el, felelősségre kell vonni."

Ezt a levelet minden érintett aláírta, kivéve Novák Katalin.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Berklac
Csak azt nem tudom melyik ország elnőke ez a nó ?
Mert a magyarok többsége elitéli a ruszki agressziót !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Berklac
Csak azt nem tudom melyik ország elnőke ez a nó ?
Mert a magyarok többsége elitéli a ruszki agressziót !
kotos
Természetesen így a hír nem igaz. Nem írta alá Magyarországon kívül Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Albánia és Bulgária. 9 igen és 6 nem. A "Mi, Közép- és Kelet-Európa országainak elnökei közül 9 ország elnöke", megfogalmazás is pontosabb lenne.
Ábel
Persze hogy nem írja alá addig, amíg nem kap Orbántól engedélyt!
Csizmás Kond
Az is hazugság hogy a európai vezetők a fronton győződtek volna meg az ukrán helyzetről...
balos
A szópó-ómió,csak nem fulladt bele a muszka seggbe,hogy nincs egy szara sem az "álhírhez"?
Eladott Ország
Vlagyimir Putyin gratulált Novák Katalinnak. Putin nagyon örül, hogy a fideszes Novák Katalin lesz Magyarország köztársasági elnöke. “Remélem, hogy elnöki tevékenysége hozzájárul a kölcsönösen előnyös orosz-magyar kapcsolatok további fejlődéséhez.” Ebből is látszik, kinek a kezére játsszák át hazánkat
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275550934_502995111342098_3936772484898281480_n.png?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=bgWNDX1lIC4AX-eAGKy&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-R8QhjBtA1dMT0QeNPcBEC2CK-Rwyf3_Q4qLeJRzwuyA&oe=633DBB3E
"Alexander Dugin és lánya aktívan tartotta a kapcsolatot a Jobbik és az olasz Lega vezetésével. De van itt egy másik, erőteljes orosz mélyállami (titkosszolgálati) szál is, amely Novák Katalinhoz vezet. Putyin Oroszországa napjainkban ellenőrizetlen pénzekkel támogatja kontinensünkön az euroszkeptikusok megerősödését. A keresztény fundamentalista szervezetekkel – amelyek működését még a Vatikán sem nézi jó szemmel – a hazai kormánypártok részéről Novák Katalin fidesz alelnök tartotta rendszeresen a kapcsolatot. Novák bajtársnő mintha Alexander Dugin fogadott lánya lenne. Ezek után nem véletlen, hogy a Fidesz és az általa irányított lakájmédia a putyini narratívát nyomatja állandóan! Valószínűleg ezzel bekerülhetnénk a rekordok könyvébe: ma Magyarországon a köztársasági és a miniszterelnök jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299842147_496925582436525_7604016366153994108_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Lc5EJ7No2yIAX9jPErl&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8v15KrY4QuFs10O2H0-BLgHtqcd62a2o5m_Ky1fPPZsA&oe=633ECD17
Németh István
Ezt a NOVÁK KATALIN Elnök asszony > HOGY NEM ÍRTA ALÁ < nagyon helyesen tette! Óriásit nőt a szemembe - de nem csupán az én hanem a családom a sport körök a barátaim részéről mindenkiében! Az Orbán Viktornak is ez a feladata, hogy az Eu. esetleges aljas törekvésének ellentmondjon, mi több tiltakozzon is a szuverenitásunk égisze alatt történő megítélésünk mindenkori tiszteletben tartásáról!
Oroszország egységét megbontó igyekezetet el kell ítélni és igen is teret kell adni a föderatív köztársaságok között létrejött szuverén mozgástérnek az alapító okiratnak a nemzetközileg is elismert dokumentumnak alapján! A tisztességes népszavazási eljáráshoz való alkalmazkodás alapvető kötelessége minden közösségnek és tagállamnak! EZT kell érvényesíteni!!!
Az ukránok az alapvető eljárási kötelmet 2014-től folyamatosan megszegték és az USA és az EU agresszorok által gerjesztett belső feszültségeket belháborús viszonnyá alakították át! Elutasítva a békés átmenet a nemzetiségi jogok alapvető feltételrendszerét! (ráadásul egyszerűen hatalmi kényszert alkalmazva > puccsal!)
drrotf
Ez a nő nem ír alá olyant amiről a helyszínen nem győződött meg!Az hogy előzőleg agresszornak nevezte Putyint , az nála nem jelent semmit.Szerinte az agresszor nem biztos hogy minden joggal /nemzetközi /ellentétben lerohanta Ukrajnát, hogy annektálta az elfoglalt területeket. Vagy nem tudja ez a mi állam elnökünk, hogy mit jelent az agresszió és az annektálás, vagy egy gyáva ember!
icegygenabro
@Németh István: Pityuka! Mi van a 96-os Budapesten aláírt államközi egyezménnyel? Azt ki rúgta fel, hogy téged is felrúgna egy vadszamár...
Gazella
Novák jancsi putin seggét nyalja. Ja meg az O1G-t.
magyar1
De azt sem írta alá, hogy amerikai és uniós fegyvereket küldjenek a tűz szítására. Na meg azt sem, hogy amerikai tulajdonba kerüljön az ukrán területek nagy része
namihami
Szerintem csak óvatos volt. Nem szeretett volna hejjesirháshi hibátt véttenni!
Tunes1106
Nem vagyok viki fan de ezért tisztelem!! Szilárdan kiállunk a 2008-as NATO-csúcs döntése mellett, mely Ukrajna eljövendő NATO-tagságáról szól. Hát nekem nem hiányoznak , de a nato sem!
Tunes1106
@Horizont: Monsato, black rock stb google most talán a barátod, de használj más keresőt mert erősen lapítanak!
teuton
Persze, hogy nem irta al, mert mint "független" allamfö, nem kapott ra utasitast a potrohostol...
Néro2
Mi ezzel a gond ? A régió elnökei nem fityma huhák mi helye lenne köztük.
Yoda69
Orbán putyin embere, Novák pedig orban embernoje.
Hogy is merte volna alairni ez a luvnya, hiszen ez is csak egy golyostoll?
Eladott Ország
@Németh István: tegnap, 17:30 ☻ „Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni.”- mondta Novák Katalin diákoknak. Áááá, de nem ám itthon mondta, nem itthon állt ki a diákok mellett! Görkoris Amerikában. A Sándor-palota díszpintyének csak Amerikában van bátorsága ilyeneket mondani. Ha itthon mondana ilyeneket akkor rövid időn belül "önként" egészségre hivatkozva lemondana. Itthon meg a dagadt, patkány pofájúra hivatkozik. Szánalmas, hiteltelen mameluk! Akár a főnök! Mást mond itthon és egész mást, ha házon kívül van! ITTHON KUSSOL, CSAK ALÁÍR! KÜLFÖLDÖN Ő A BÁTRAK BÁTRA, A VIGYORKATA. Jellemző, kint jár a szájuk, itthon meg bologatnak! De ne ám tüntessetek a Katalinnál! Csicskatika'.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/310401781_548608837067313_3840420108562693126_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oc2WeBFHlNQAX8vC9Tp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8hJJmdsRAIk1zY3Q7hLJD-UAgpmiMIUQ7d2Kam7djxdg&oe=633F5DE9
Németh István
@Berklac: @Eladott Ország: az a helyzet hogy az ENSZ alapokmánya szerint is az OROSZOK agresszornak valójában NEM jelölhetők!! Ezt vette tudomásul az USA-NATO is ezért csak a háttérből meri támogatni a gyarmatnak kiszemelt ukrán területet! már pedig és mivel "ukrajna" nem létezik > nincs így a terület jogos védelme a Föderáció alapfeladata! Ennek a föderációnak a polgári-népi biztonságát az OROSZ FÖDERÁCIÓ biztosítja - a mindenkori elnökön - ezt pedig Putyinon keresztül!
Na most a többiek vagy hülyék persze veletek együtt mert nem akarnak olvasni tudni, vagy nem értenek a normális szóból! tehát >>@Yoda69: @mackoka46: @Apfelbaum: @grincss: @Néro2: akik a hülye bugris paraszt aljas gazember kategóriába tartozik KÜLÖNÖSEN a nemzeti főméltóságaink tiszteletet érdemlő, teljesen korrekt és természetes, egyértelmű álláspont kinyilvánítását illeti!
ti görény állatok, háborút akartok ott akarjátok magatokat, családotokat kinyírni! szar moslékok egy hülye mocskos izraeli zsidó puccsista szemét mellett állatok ki, aki a világ országainak, népeinek a katasztrófáját akarja!??? állat barmok, fosfejek, szemét trágyalé ivók!
Szégyelljétek a mocskos nem létező pofátokat!
Németh István
Csak elismerni és igen is nagyra kel értékelni, hogy az un. európai keleti blokkon belül MAGYARORSZÁG az amelyik a tényeknek és a valóban igaz demokratikus alapelveknek - ENSZ N01 törvénycikkelynek - megfelelően tartja tiszteletben a különben mindenkire érvényes elvárást!
De azért megsúgom, hogy az a "kelet európai blokk" az orosz területtől számolva is leginkább közép európai terület és még leginkább NYUGAT! >> AZTÁN az a nyugat amelyik az ursula diktátum alapján beült az usa agressziós hajójába és anyagi hatalmi mámorában EURÓPÁT el kívánja taposni, egy aljas nép- nemzeteket ki-írtaní akaró szövetség!
Az EURÓPAI nemzetek még nem ébredtek fel, nem veszik észre az imperialista, demokratikus álarc alatt előre törő diktatúra, de leginkább terrorisztikus burzsoá megnyilvánulásait! Olybá tűnik a megismételni nem kívánatos lenini kommunista dogma ébresztené fel a népeket az ursula irányította diktátum elsöprésére! Az usa-ba valójában kimenekült (mert majd meglátjátok, hogy ez van) és az usa-nak - sorosnak, bidennek tök lefeküdt büdös kurva cifrára nyalja a seggüket
ÉS EZ VEZETI AZ EURÓPAI NEMZET KÖZÖSSÉGET - UNIÓT amely nem politikai, hanem gazdaságpolitikai tömörülés! >> ami merőben más!!! Ez kell nektek??? Barmok!
simmering73
"...az ENSZ-ben előadta az Ukrajna-párti szöveget, ami teljesen ellentétes a magyar fasiszta állam álláspontjával, amiből az látszik, hogy Orbánnal a “jó rendőr-rossz rendőr” játékot mutatják be. Novák orosz háborús bűntettek kivizsgálását követelte, aztán egyedüliként nem írja alá a közép-európai államfők közös nyilatkozatát, amelyben elutasítják, hogy Oroszország elszakítsa Ukrajna bármely részét, mert Orbán ráparancsolt. Katika behúzta fülét-farkát, engedelmesen meghunyászkodott a gazdája előtt, és nyalogatta a kezét."
nepszava.us/novakra-raparancsolt-a-gazdaja-es-nem-irta-ala-az-ukrajna-melletti-nyilatkozatot/
ómió
Talán, mert péniszvirtuózék oldalán is lenne elítélendő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.