Először intézett közvetlen üzenetet Ferenc Pápa Vlagyimir Putyint, mióta Oroszország februárban lerohanta Ukrajnát, és immáron több mint hét hónapja véres háborút folytat Európa keleti határain.

Ferenc pápa üzent Putyinnak: "Állítsd meg a pusztítást"

Fotó: Vincenzo PINTO / AFP

A pápa vasárnap a Szent Péter téren, több ezer ember előtt arra kérte az orosz elnököt, hogy mielőbb fejezze be a pusztítást.

„Felhívásom mindenekelőtt az Orosz Föderáció elnökéhez szól, könyörögve neki, hogy állítsa meg az erőszak és a halál spirálját, akár saját népe iránti szeretetből is.”

Az Ukrajnának szentelt beszédében Ferenc elítélte, hogy Putyin – szembemenve a nemzetközi joggal – önkényesen bejelentette Ukrajna egyes részeinek elcsatolását.

Két nappal azután, hogy Putyin kihirdette Ukrajna közel egyötödének annektálását, Ferenc Pápa ugyanitt kijelentette: minden országnak joga van szuverén és területi integritásához.

„Határozottan elítélem az elmúlt napokban kialakult súlyos helyzetet, amely újabb, a nemzetközi jog elveivel ellentétes cselekedetekkel jár” – mondta, egyértelműen az annexióra utalva.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a szaros pápa a fosos bidennek nem üzent?
Sámannus
Szójjál Ferike Zsótikának akit mögáldottál és amikor megy a putriókához a kitüntésé szójjon a kalasnyikovéknak, hogy a sztalinorgonával inkább csak zsoltárokat muzsikoljonak, ne indulókat.
Pálinkás Pál
@Shikari: minek adnák meg magukat?...az orosz szarosok menekülnek, ahogy hamarosan ti is, csak nem lesz hová?...kommandók hoznak vissza titeket majd a világon bárhonnan, elszámoltatni...
Pálinkás Pál
@Shikari: remélem most elrendezik a ruszkik pofáját...ami a festőnek nem sikerült, mert az amik az oroszokkal voltak, most ellenük...
ómió
A péniszvirtuóznak meg semmi üzenet!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.