Rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Münchenben és környékén, szakértők szerint az Oktoberfesttel összefüggésben – jelentették kedden német hírportálok.

Brutális fertőzéshullámot indított el a 3 év kihagyás után megrendezett Oktoberfest

Fotó: Christof STACHE / AFP

A beszámolók szerint a bajor tartományi fővárost és térségét összefogó München járás kórházaiban 478 embert ápolnak a vírus okozta betegség (Covid-19) miatt, ami 137 százalékos emelkedés a világhírű sörfesztivál előtti utolsó naphoz – szeptember 16-hoz – képest.

A napi új fertőződések száma már a fesztivál alatt emelkedésnek indult. Az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság – az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra jutó száma – 200-ról 1000 közelébe ugrott az Oktoberfest bő két hete alatt.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter szerint a regionális fertőzéshullám következő szakaszában tovább növekedik majd az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher. Nagyjából 10-14 napos eltéréssel a súlyos esetek száma is megugrik, és akkor az intenzív osztályokra is több beteg kerül – mondta Karl Lauterbach az ntv hírtelevíziónak.

"Kár, hogy idáig jutottunk" – jegyezte meg a legelismertebb német járványügyi szakértők közé tartozó miniszter, utalva arra, hogy az Oktoberfestet járványügyi korlátozások nélkül tartották meg.

Forrás: mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Gyorsan leépült az a maradék eszed is.
Gazella
Jó hazudni a németek nevében mti.hu.
Tunes1106
Kezdődik megint a diktatúra, valamire megint rá kell fogni azemberek otthon tartását! Hogy ne tudjanak utcára vonulni a töketlen kormányuk miatt! Ja meg rájuk rohad a sok szar oltóanyagnak nevezett lötty. Egy kis szem nyitogató a helyzetről!! uncutnews.ch/der-mythos-der-masseninfektion/
Rockxy
" szakértők szerint az Oktoberfesttel összefüggésben"
a megmondó szakértőknek pénzt tettek a zsebébe.
de azok a szakértők nem juthatnak szóhoz, aki nem látnak összefüggést.
csakis az lehet szakértő, aki a rémhírt megerősíti.
Gazella
München nagy város... szóval nagy tömeg szokott megfordulni.
Mivel mostanában a fidesz kurva szennylapok a németeket veszik elő, valami okból fogva...
Fake news

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.