Az ukrán nemzetnek ítélték oda idén a Szabadság Lovagja díjat a Warsaw Security Forum nemzetközi varsói konferencián, a kitüntetést Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége vette át kedden.

Kitüntették az ukrán nemzetet Varsóban

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

A kedd esti ünnepségen mondott köszöntőbeszédben Ingrida Simonyte litván kormányfő hangsúlyozta: minden nemzet erejét a szabadságért és hazájukért harcolni akaró emberek adják.

"Ma biztosan megmondhatom, hogy Ukrajna legyőzhetetlen"

- jelentette ki.

Olena Zelenszka is tiszteletét fejezte ki az ukrán nemzet iránt, Lengyelországnak pedig köszönetet mondott azért, hogy lakosai "naponta szellemileg fegyverzik fel" Ukrajnát.

A varsói biztonságpolitikai konferenciát 2014 óta szervezik, a Szabadság Lovagja díját a szabadság, az igazságosság és a demokrácia fejlesztésében szerzett érdemekért adják át évente. Tavaly a kitüntetést Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikusnak ítélték oda.

A kedden kezdődött, kétnapos varsói biztonsági fórum első napján mások mellett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, Ben Wallace brit védelmi miniszter, Annalena Baerbock német külügyminiszter is részt vett.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És ezt, ugye, a kisebbségelnyomásával vívta ki!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.