„Armageddon” fenyeget, ha Vlagyimir Putyin taktikai atomfegyverrel próbálja megnyerni az ukrajnai háborút – mondta Joe Biden amerikai elnök csütörtökön egy New York-i demokrata adománygyűjtő rendezvényen.

Nukleáris világvége: 1962 óta nem volt enyire közel az atomháborúhoz a világ Biden szerint

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Fiona hurrikán sújtotta Puerto Ricóban tett kárfelmérő látogatásán a felesége, Jill Biden társaságában (j) Ponce településen 2022. október 3-án. Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok 60 millió dollárt (26 milliárd forint) bocsát a társult szövetségi államának rendelkezésére a 2021-ben elfogadott infrastruktúra törvény alapján, amelyből megerősítik a tengerparti árvíz-gátakat, és új árhullám előrejelző-rendszert építenek ki a karibi szigeten. MTI/AP/Evan Vucci

Szerinte Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem került közel a világ ennyire a nukleáris katasztrófához – írja a Telex.

„Van egy fickó, akit elég jól ismerek” – mondta Biden az orosz elnökre utalva.

„Nem viccel, amikor taktikai atomfegyverek, biológiai vagy vegyi fegyverek lehetséges bevetéséről beszél, mert a hadserege, mondhatni, jelentősen alulteljesít”.

Putyin és tisztségviselői többször is azzal fenyegetőztek, hogy bevetik Oroszország nukleáris arzenálját, hogy ezzel próbálják elrettenteni az Egyesült Államokat és szövetségeseit Ukrajna támogatásától.

Az egyik félelem az, hogy egy rövid hatótávolságú „taktikai” nukleáris fegyverrel próbálnák megállítani az ukrán ellentámadást, és ezzel tárgyalásra, valamint területátadásra kényszerítenék Kijevet.

Címlapkép: MTI/AP/Evan Vucci

Forrás: Telex

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nagy kérdés, hogy putyinban van-e annyi felelősség érzet, mint anno Hruscsovban volt, a karibi válság idején.
rokker33
@Aki Én: Nem gondolod komolyan, hogy putyin halála nukleáris háborút idézne elő?? :) Melyik orosz tiszt tábornok vagy elnök nyomná meg a gombot ami a biztos halálba taszítaná az egész világot beleértve Oroszországot is! ?? Szerintem megint egy dr görényhez hasonló okoskodó próbál ráilyeszteni a világra. Nézz meg egy friss putyin beszédet! Összeszedett egybefüggő érthető beszédet mond a mai napig és ha beteg azt elég jól titkolják!
kereső
@Shikari: Lóf@x meg esti fény- mondjad csak a kremli dumádat. Nem a NATO támadta le az oroszokat, nem NATO/ukrán katonák gyilkolnak orosz földön embereket válogatás nélkül. Nem orosz földet tesznek a földdel egyenlővé, nem az orosz emberek által megtermelt termékeket lopják el, nem orosz földön rabolják ki a halál elől menekülő emberek otthonait. Forditva ültök azon a pacin, és mindig kanyarban akartok előzni, mint a doktorminiszterelnökúr. Pedig, kanyarban előzni tilos- mondja az irott és iratlan szabály.
ómió
Hát, ilyen demens idióta se kezelte még a "piros gombot", mint te!
kereső
@Shikari: Tudom, te "mihazánkos mélymagyar"- neked troroczkai/tutsek vérbiró unokája az etalon, nem hiába imádjátok putyint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.