Áll a bál Berlinben.

Orbán Viktor kedden meglátogatta Schäfer András válogatott labdarúgót az Union Berlin stadionjában, és erről egy videót is kitett büszkén a közösségi oldalain.

A klub szurkolói nagyon kiakadtak a miniszterelnök látogatásán, amiért „kirekesztő és rasszista” politikust engedtek a klubszékház közelébe – írta meg a 444.

A Union Berlin szurkolói totál kiborultak Orbán Viktor látogatásán: nem értik, hogy engedtek be a stadionjukba egy "kirekesztő és rasszista" politikust

Fotó: Facebook

Az Union vezetése azzal védekezik, hogy az elnökük nem találkozott és nem kezelt Orbánnal, a látogatás magánjellegű volt, éppen csak kinyitották a kaput a miniszterelnök előtt.

Az eset a német sajtó visszhangjával együtt jól mutatja, hogy hol tart a magyar miniszterelnök nemzetközi megítélése.

A miniszterelnök Facebook- és Instagram-oldalán büszkélkedett el azzal, hogy fogadta őt Schäfer András, a Bundesligát vezető csapat középpályása, aki januárban igazolt Berlinbe.

Az Union berkein belül is komoly ügy a látogatásból. A klub egyik legolvasottabb szurkolói blogja, a Textilvergehen friss posztjában fasisztának nevezik Orbánt, és szót emelnek azért, mert szeretett klubjuk teret adott annak, hogy a klub címerét pedig a propaganda céljaira használja fel.

A magyar miniszterelnök a többség számára vállalhatatlan Németországban mindazon nem demokratikus cimkék miatt, amiket az évek során politikájával magára aggatott.

A futballvilág különösen érzékeny a szimbólumokra, a szurkolók nehezen emésztik meg, hogy Orbán az ő színeikben és az ő szentélyükben pózolt. 

A Spiegel sportrovatának szerkesztője, Peter Ahrens pedig így írt az esetről:

„Egy Bundesliga-klub aligha mondhat nemet, ha egy másik ország kormányfője meg kívánja látogatni a létesítményét. Az diplomáciai zavarokhoz vezethetett volna. A tény azonban, hogy egy magát értékközpontúnak tartó klub kommentár nélkül enged pózolni a díszpáholyban valakit, aki lábbal tiporja közös értékeit, felvet kérdéseket.”

Forrás: 444.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez általában egy, az olvasói által kommentelt oldal. De ez az a helyzet, amikor annál bölcsebbet és tömörebbet, mint amit a cikkben már megírt az újságíró, még kitalálni sem lehet:
""Az eset a német sajtó visszhangjával együtt jól mutatja, hogy hol tart a magyar miniszterelnök nemzetközi megítélése.""
Hát bizony: ITT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Az anyád cigó! A 60 évében van a miniszterelnök.
Virág Árpád
Lassan ott meg fogtok fagyni, de a felcsúti stadionban nem!
Pálinkás Pál
@Gyurka80: nem anyám...hanem te, meg a románcigány orsós...
surdilloFUJT
@Gyurka80: sokáig eláll a fekália!!!te napihülye!!!
szegény hazám
@drrotf: teljesen igazad van. Ha ez az egybittes agyú okosan szeretné a focit, akkor ezeket a tényleg jóképességű focistákat nem járatná le a személyes közeledéseivel. Inkább elkerülné őket, hiszen az ő barátsága öl, butít és nyomorba dönt. Remélhetőleg a németek elég okosak ahhoz, hogy nem neheztelnek meg Andrásra a csüngőhasú törleszkedése miatt. A látogatás célja véleményem szerint a szerepelni vágyás, és a reklám fogás volt.
Gyurka80
@surdilloFUJT: Korán kapcsolsz idióta
2022. október 16., 12:01 beírásra ma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.