Jan Lipavsky, a soros EU-elnök Csehország külügyminisztere csütörtökön Prágában "botrányosnak" nevezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán Moszkvában egy olyan energetikai fórumon vett részt, amelyen az Európai Unió szankciós listáján szereplő személyek is megjelentek.

"Egészen botrányosnak tartom, hogy (Szijjártó Péter) olyan konferenciára ment, amelyen az Európai Unió szankciós listáján szereplő személyek is megjelentek"

-jelentette ki Lipavsky újságírók előtt.

A cseh külügyminiszter botrányosnak nevezte Szijjártó Péter részvételét a moszkvai energetikai fórumon

Fotó: ANGELA WEISS / AFP

"Magyarország véleményem szerint részben foglya az Oroszországi Föderációval fenntartott kapcsolatainak. Azt az elképzelést, hogy velük együtt atomerőművet épít, nem tartom reálisnak"

- szögezte le a cseh miniszter, akinek szavait a CTK hírügynökség idézte.

A visegrádi együttműködéssel (V4) kapcsolatban Jan Lipavsky elmondta: a visegrádi négyek országait vitaplatformnak lehet minősíteni, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia problémái a migrációval és az energiával hasonlóak.

A cseh diplomácia irányítója szerint a V4 csoportját nem kellene konzervatív blokknak minősíteni, mert az a tény, hogy ezek az országok bizonyos regionális formátumban csoportosulnak, nem jelenti azt, hogy Csehország bármelyikük politikáját is átvenné.

"Nem fogadom el, hogy a V4-et valamiféle konzervatív blokknak minősítsék, de elutasítom a kilépést vagy a csoport munkájának befejezését hangoztató véleményeket is"

- fejtette ki a cseh külügyminiszter. Jan Lipavsky szerint a V4-es csoportnak jelenleg nincs semmiféle erős egységes álláspontja, mint volt 2015-ben, a migránsválság idején.

Hozzátette: nem utasítja el a V4-en belüli tárgyalásokat.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Teljes mértékben igaza van.
Elég sokára ébredeznek és ismerik ki orbánt. Mi itt sokan előbb felismertük, hogy milyen rothadó jellemű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@sgl: @Jozefina: @sgl: @telegdilaci: @gina: @Giovanni Alba: @Havanagi: @Gazella: @VASTAGBŐR: @balos: @izéke: @szaboria1: @Peller Anikó:@nemkati: @gina: @balos:@dr. prédikátor: @Dr. Proktor: @sgl: @Aki Én: @bencemacska: @Yoda69: @Istenakinincsen: @T-Boly: @m73: @kereső: @troppauerhumer: @csak húgy...:@Horizont: @TJimmy: @lampa laz: @Nessy: @Eladott Ország: @Apfelbaum: @Baker: @Béla333: @simmering73: ja csak mert mint maguk is + a németek is már a kis házi gyertya hőerőművük mellett mellengednek a negroval ? a nagypapi előásott őrbundájában ?Tegyük megint azt mi is,? a kiásott papirtalpu likas bakancsba+szellős nyári zubbonyba mint csak a Don-kanyarban ? 100 ezrek pusztulásával ? csak mert maguk is bérköcsög, és gyurkapribékek ?
Németh István
@durbincs: Csodálatos igazságot írsz le, de ezeknek a barmoknak minden hiába! >@sgl: @Jozefina: @sgl: @telegdilaci: @gina: @Giovanni Alba: @Havanagi: @Gazella: @VASTAGBŐR: @balos: @izéke: @szaboria1: @Peller Anikó:@nemkati: @gina: @balos:@dr. prédikátor: @Dr. Proktor: @sgl: @Aki Én: @bencemacska: @Yoda69: @Istenakinincsen: @T-Boly: @m73: @kereső: @troppauerhumer: @csak húgy...:@Horizont: @TJimmy: @lampa laz: @Nessy: @Eladott Ország: @Apfelbaum: @Baker: @Béla333: @simmering73: Ezek a barmok
nem tudják felfogni, hogy Magyarország nem csicskása egy önmaga alapszabályait semmibe vevő és az európai nemzeteket degradáló vezetésnek! Magyarország az útját járja és remélhetőleg "fel-készül" és még egy! > bassza a csőrét a franciáknak a nyugatnak pontosab-ban, hogy Magyarország a kemény orosz tapasztalatokon alapuló megbízható erőművet építi meg! Nem a megbízhatatlan nyugati típust amit; MERT >> BESZART NÉMETEK BIZONYÍTJÁK A LEGJOBBAN, hogy a 14 erőművüket biztonsági okokból be is zártak >>> biztonsági okokból HOPPÁ!!! Ezt sokan nem is tudják, ezek a felsoroltak meg pláne hülyék!
kereső
A cseh külügy szerint botrányos =(V4), aki magyar az szerint meg szégyenteljes és botrányos.
Néro2
Papagáj Pitike létezése egy botrány ha részt vesz valamiben ha nem.
durbincs
@Néro2: @VASTAGBŐR: @balos: @izéke: @szaboria1: @Peller Anikó:@nemkati: @gina: @balos:@dr. prédikátor: @Dr. Proktor: @sgl: @Aki Én: @bencemacska: @Yoda69: @Istenakinincsen: @T-Boly: @m73: @kereső: @troppauerhumer: @csak húgy...:@Horizont: @TJimmy: @lampa laz: @Nessy: @Eladott Ország: @Apfelbaum: @Baker: @Béla333: @simmering73: ja csak mert mint maguk is + a németek is már a kis házi gyertya hőerőművük mellett mellengednek a negroval ? a nagypapi előásott őrbundájában ?Tegyük megint azt mi is,? a kiásott papirtalpu likas bakancsba+szellős nyári zubbonyba mint csak a Don-kanyarban ? 100 ezrek pusztulásával ? csak mert maguk is bérköcsög, és gyurkapribékek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.