Őrizetbe vették a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik vendégoktatóját, John Laughland brit politikatudós-történészt.

Erről ő maga számolt be, írására Panyi Szabolcs, a Direkt36.hu újságírója hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. Laughland azt írta, hogy október 7-én a Gatwick reptéren vették őrizetbe a késő esti órákban. Később kiengedék, de a számítógépét elvették tőle.

A Corvinus egy vendégoktatóját letartóztatták, azzal vádolják, hogy az oroszoknak kémkedik

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kétnapos, MCC Budapest Summit nemzetközi konferenciájának nyitónapján, 2022. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Panyi Szabolcs szerint John Laughland a holland Fórum a Demokráciáért szélsőjobboldali párt nemzetközi igazgatója, euroszkeptikus konzervatív politikatudós. Rámutatott, hogy Thierry Baudet, a szélsőjobboldali párt vezetője szerint Laughlandot azzal gyanúsítják, hogy Oroszországnak kémkedik. Erről egy interjúban beszélt a pártvezér.

A holland NRC szerint Laughland épp Magyarországról utazott Nagy-Britanniába, amikor a brit terrorellenes hatóság emberei lekapcsolták

– írta Panyi.

A történész éppen ebben a félévben vendégoktatója a Mathias Corvinus Collegiumnak. Az MCC honlapján olvasható bemutatás szerint Laughland filozófiából doktorált az Oxfordi Egyetemen.

Mint írták, munkája főként a nemzetállam és a nemzetközi intézmények, különösen az Európai Unió közötti kapcsolatára összpontosul. Közép- és Kelet-Európai érdeklődése régre nyúlik vissza: tíz éven át egy orosz történész által alapított párizsi agytröszt igazgatója volt; a politikatudós a konzervatív értékek elkötelezettje – derül ki a róla szóló ismertetőből.

Panyi Szabolcs azt is írta, hogy a brit gondolkodó visszatérő szereplője az orosz állam által finanszírozott Russia Today televíziónak.

Forrás: Magyar Hang

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.