Mondjuk csak négy hónapra.

Börtönre ítélték Donald Trump korábbi tanácsadójátBRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Börtönre és pénzbüntetésre ítélte a washingtoni bíróság pénteken Steve Bannon jobboldali médiaszemélyiséget, Donald Trump korábbi elnök egykori főtanácsadóját a kongresszusi idézés semmibe vétele miatt – adta hírül az MTI.

A szövetségi bíró az ítélet kihirdetése után közölte, hogy fellebbezés esetén a végrehajtást felfüggeszti. Amennyiben Steve Bannon és ügyvédei nem nyújtanak be fellebbezést az ítélet ellen, akkor november 15-ig önként kell megjelennie a hatóságnál, hogy megkezdje a büntetés letöltését.

Bannon ügyvédei korábban azt közölték, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Steve Bannon bűnösségét már júliusban megállapította a bíróság, az ítélethozatal azért nem történhetett meg korábban, mert a vádlott és ügyvédei a per újratárgyalását kérték eljárási hibákra és arra hivatkozva, hogy a perben nem sikerült meghallgatni a 2021. január 6-án a Capitolium ellen végrehajtott támadás körülményeit vizsgáló bizottság tagjait.

Donald Trump korábbi kampányfőnöke az ítélethirdetés után kijelentette, hogy tiszteletben tartja a bíróságot és a meghozott ítéletet, valamint az ellene zajló eljárás jogi lebonyolítását. Ahogy újságírók előtt fogalmazott, mindenkinek köszöni, aki támogatta őt, és hozzátette, hogy "illegitimnek" tartja a jelenlegi rezsimet, és számára november 8. – a félidős választás napja – lesz "az ítélet napja", amikor a "Biden-kormánynak is vége lesz".

A szövetségi ügyészek a pénteki ítélethirdetés előtt megismételték, hogy 6 hónap börtönt és 200 ezer dolláros pénzbüntetést látnak indokoltnak.

A bíró ítélete 4 hónap börtönt és 6500 dolláros pénzbírságot talált megalapozottnak az elkövetett cselekményért.

Steve Bannon ellen azért indult eljárás, mert nem jelent meg a 2021. január 6-i eseményeket vizsgáló demokraták vezette kongresszusi különleges bizottság ülésén, és figyelmen kívül hagyta a kötelező erejű idézést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Orbán tanácsadója is megérdemelné!
csak úgy....
@jesz: az orbán volt! te mire emlékszel? :)
teuton
EDDIG csak 4 honap, mert nem jelent meg! A büntetöügy megy meg tovabb, aztan valamikor a gazdaja is sorra kerül... Trump ügyvedje eveket kapott...
csak úgy....
@fideszes gyökér: csak úgy? :) a kreativitásod nem a mezei shikariknak való!
Jozefina
Egyszer mindenkit utolér az igazság kardja!!!
Talán Trump-nak is előkészítenek egy luxus részt valamelyik zárt intézetben!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.