A szakemberek az elmúlt hetekben többször is figyelmeztettek már arra, hogy a járványszezon beszköszöntével ismét nőni fog a koronavírusos esetek száma. Fontos változás azonban, hogy a megbetegedésnek részben másfajta tünetei lehetnek, mint eddig.

Megváltoztak a koronavírus-fertőzés tünetei, erre kell most figyelni

Fotó: Hector RETAMAL / AFP

A szakemberek most az Egyesült Királyságban használt ZOE COVID Study nevű alkalmazás adataira támaszkodva adtak ki egy frissített listát arról, hogy a koronavírusos megbetegedésnek jelenleg melyek a leggyakoribb tünetei – írta meg a hvg.hu.

Az emlékeztető védőoltást is megkapottaknál

torokfájás,

orrfolyás,

orrdugulás,

tartós köhögés és

fejfájás

a jellemző.

Azoknál az embereknél, akik csak egy adag Covid-19 oltást kaptak (vagyis emlékeztető védőoltást nem), a leggyakrabban jelentett tünetek a következők:

fejfájás,

orrfolyás,

torokfájás,

tüsszögés,

tartós köhögés.

A koronavírus elleni védőoltást meg nem kapó embereknél

fejfájás,

torokfájás,

orrfolyás,

láz és

tartós köhögés

jelentkezhet tünetként

– összegezte a friss kutatás eredményeit az IFLScience.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
milyen érdekes, mindig épp olyan tünetei vannak, mint a szezonális betegségeknek..! nem unjátok covidnácik,...? az összes ilyen riogató köcsögöt nyilvánosan kéne kivégezni...a kamuvakcinák profitját meg elkobozni...
magyar1
A gyerekemnél hányás, hasmenés borzalmas mennyiségben, magas láz. Egyik nap megnézték még negatív volt másnapra már pozitív. Egy hét alatt rendbe jött, ment dolgozni, de több mint egy hónapja és még gyenge, fáradékony. Valaki azt mondta, hogy még ezt a tünetet nem is hallotta.Persze én is elkaptam tőle nálam csak hányinger és hasmenés és agyi érgörcsöket tapasztaltam, na meg a láz.. Most már "csak" szívizomfájdalom és gyomorfájás. De ez is megnehezíti az életem.
Úgyhogy igen változékonyak a tünetek, mindenkinél más lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.