Oroszország közölte, hogy "határozatlan időre" felfüggeszti közreműködését az egyezségben, mert nem tudja "szavatolni a polgári hajók biztonságát", miután a fekete-tengeri flottáját megtámadták – írja az Infostart.hu.

Kilépett Oroszország a gabonaegyezményből, bejelentést tett az ENSZ
Fotó: Pixabay

Miután Oroszország a hétvégén felfüggesztette részvételét az egyezményben az ENSZ-szóvivője közölte, a török és ENSZ-csapatok újrakezdték a hajóellenőrzéseket a fekete-tengeri gabonaexportról szóló megállapodás keretében.

Az ENSZ hétfőn megállapodott Ukrajnával és Törökországgal 16 hajó – 12 ukrán kikötőből kifelé tartó és 4 befelé tartó – haladási tervéről, és a nap folyamán 40 kifelé tartó, Isztambul közelében horgonyzó hajót kíván ellenőrizni.

Ezzel egy időben Franciaország bejelentette, azon dolgozik, hogy Ukrajna szárazföldi útvonalon exportálhasson élelmiszert Lengyelországon vagy Románián keresztül, ne pedig a Fekete-tengeren át.

Marc Fesneau, az agrártárca vezetője az RMC rádiónak kijelentette:

olyan rendszer kidolgozásán munkálkodnak, amely nem teszi ki a szállítmányokat Vlagyimir Putyin orosz elnök jó vagy ebben az esetben rossz akaratának.

Forrás: Infostart

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Oroszország és az általa aláírt egyezmények betartása?? Úgy, mint Ukrajna területi integritásának és függetlenségének aláírása, majd be nem tartása!
Nessy
Oroszország és az általa aláírt egyezmények betartása?? Úgy, mint Ukrajna területi integritásának és függetlenségének aláírása, majd be nem tartása!
Toller Béla
Új vonás ez az ENSZ ellenőrzés ! Legalább is én még nem hallottam róla !
karma1
@Toller Béla: Ne viccelj! Hisz az ENSZ mindenhol ott van a rendfenntarto erejevel: ok a fehersisakosok. Ide is ilyen megfigyeloket fognak kikuldeni. Sajnos, ezt az oroszok az otthoi propagandajukban ugy fogjak beallitani, hogy az ENSZ (meg a NATO, meg az Unio) megtamadja Oroszorszagot. Holott ez baromira nem igaz, dehat az oroszok is pont annyira agymosottak, mint a magyarok.
ómió
"Művészurék" tesznek róla, hogy Putyin ne tarthassa be?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.