Szergej Sojgu szerint a harci övezetbe vezényelt mozgósítottak kiegészítő és harci kiképzést kaptak, mielőtt kiküldték volna őket a frontra. Arra is kitért a védelmi miniszter, hogy az oroszok kimerítő intézkedéseket tesznek az ukrán állampolgárok halálának megakadályozása érdekében.

Az oroszországi részleges mozgósítás keretében besorozott 300 ezer katonából 87 ezret vezényeltek eddig a harci övezetbe – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy keddi online parancsnoki tanácskozáson az MTI híre szerint.

Orosz védelmi miniszter: a 300 ezer besorozottból 87 ezret már a frontra küldtek

Vlagyimir Putyin és Szergej Sojgu egy 2013-as hadgyakorlaton

Fotó: wikipedia CC BY 4.0/kremlin.ru

"87 ezer embert vezényeltek a harci övezetbe, miután kiegészítő és harci kiképzést kaptak" – mondta Sojgu.

A tárcavezető szerint a mozgósítottak felkészítésben mintegy háromezer olyan kiképzőt alkalmaztak, akik harci tapasztalatokat szereztek a Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett ukrajnai háború során. Mint mondta, a kiképzésen elsősorban a terepgyakorlatra, valamint a kommunikációs, navigációs és felderítő berendezések használatára összpontosítanak, a központokban harcjármű- és harckocsiszemélyzetet, tüzéreket, mesterlövészeket, drónirányítókat, elektronikus hadviselési szakembereket és másokat képeznek ki.

Sojgu ismételten felhívta a katonai körzetek és az északi flotta parancsnokainak figyelmét arra, hogy a mozgósítottakat a "különleges hadműveletben" már korábban részt vett egységekkel együtt kell bevetni. Azt állította, hogy a szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás elején tapasztalt hiányosságokat kiküszöbölték.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin elnöknek a részleges mozgósítást elrendelő parancsát, amely konkrétan 300 ezer ember behívására vonatkozott, teljesítették.

A védelmi tárca vezetője azt is elmondta, hogy kedden Oroszország 85 régiójában több mint 2700 sorozóbizottság kezdte meg a munkát. 120 ezer sorkatona kezdi meg az egyéves szolgálatot, akit Sojgu szerint nem fognak a frontra küldeni.

A háború menetéről szólva a miniszter annyit mondott, hogy az orosz fegyveres erők hatékonyan csökkentik az ukrán katonai potenciált a kritikus infrastruktúrára mért csapásokkal. Hozzátette, hogy az orosz fél ugyanakkor kimerítő intézkedéseket tesz az ukrán állampolgárok halálának megakadályozása érdekében.

Kijevet azzal vádolta meg, hogy ezzel szemben folytatja a civilek és a szociális létesítmények elpusztítását, a "terrorista akciókat". Kifogásolta, hogy az ukrán hadsereg nem hagy fel a zaporizzsjai atomerőmű, az evakuálási pontok és a humanitárius segélyek elosztási helyszíneinek ágyúzásával.

Sojgu szerint az orosz hadsereg az elmúlt két hét folyamán több mint 190 külföldi "zsoldost", 74 harckocsit, 235 egyéb páncélozott járművet, két amerikai HIMARS rakétavetőt és 268 nagykaliberű gépfegyverrel felszerelt járművet semmisített meg.

Forrás: mti.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ez a sojgu olyan jó fasiszta,hogy az ukrán embereket megvédi az életüktől!Akárcsak a fideSSes gecik a magyar embereket a koronás vírustól!Az sem zavarja őket,hogy ebbe már 48 ezer ember belehalt,akikről tudunk!Hisz minden sikeres balsikert titkosítanak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"oroszok kimerítő intézkedéseket tesznek az ukrán állampolgárok halálának megakadályozása érdekében." Ja! Az elcsatolt Luhanszk, Donyeck, Zaporizsja és Herszon megyékből verbúválják az orosz hadsereg utánpótlását az ukránok ellen. Van itt gógyi' a volt KGB-s zakkant, diktátornak.
balos
Ez a sojgu olyan jó fasiszta,hogy az ukrán embereket megvédi az életüktől!Akárcsak a fideSSes gecik a magyar embereket a koronás vírustól!Az sem zavarja őket,hogy ebbe már 48 ezer ember belehalt,akikről tudunk!Hisz minden sikeres balsikert titkosítanak!
jesz
nembaj...vannak rendes országok, akik az utolsó katonáig támogatják fegyverrel Ukrajnát...utána együttérzően jelentkeznek az ujjáépítésre...
magyar1
A sok fiatal férfi meghal ahelyett, hogy dolgozna és építené a hazát - hihetetlen!
kereső
...És a 30 fős osztagból már 17 meghalt tiz napon belül.
Pálinkás Pál
@Shikari: helyedbe óvatosan közlekednék...lehet vadásznak rád az ukik, a mocskos pofád miatt...
orsos vendel
Tyutyin ??? Remelem ott vagy az elsö sorban, Te SZEMET !!!
ESCOBAR
Őket ismerve, következik a 213 ezer... Aztán az észak-koreai különítmény!
Sámannus
Jó sztorik vannak ám a bevonultaktól. egymástól lopkodják a szerelést,meg a kaját. Jön a tél és kihajtják őket a prérire kaja nélkül. Ezt a dicső nemzett és vezérét csodálja a csüngőhasú .
Sámannus
Egyébként Az oroszok létszáma így változatlan, mert csak az elesetteket, és rokkantakat pótolják. Azért kell a tapasztaltak mellé beosztani, mert a regiment fele elkallódott Majd a fiatalok mennek a kendermagost rekvirálni, hogy éhen ne dögöljenek.
teuton
Komoly es kimeritö kikepzes lehetett 2-3 het alatt... Mire kepeztek ki öket`Volt olyan, aki a behivasa utan 2 hettel mar halott volt a fronton!!! Szoval komoly lehetett az a kikepzes, kb. igy nezhetett ki: Onnan lönek, arrafele menj!
Pálinkás Pál
@Shikari: inkább a muzsikokat...jól mondta anno a festő...,barbár ,szemét népség...
Juhász István
Van egy erősen POZITIV vonatkoztatása a Putyin fotójának... Ő legalább LEVETTE a távcsőről, a porvédő sapkát... Nem úgy, mint anno a H. Csaba...
Pálinkás Pál
@Shikari: putyin egy szar alak, mint a cigányotok, no meg ti...
telegdilaci
@balos:A többi besorozottal mi történt hősi halált haltak!
balos
@telegdilaci: Metil-colát ittak,mert attól fickósabbak lesznek!1x!
Dr. Proktor
A háromszázezer besorozott harmada ártatlan...
Kétharmad meg ruszkináci, statisztikailag!
looper
Az egyik nap még nézed a tévéden a kedvenc sorozatodat, (nem az Esmeraldát!), a másik nap meg mész egy értelmetlen háborúba fegyver nélkül, minimális kiképzéssel (majd lesz valahogy), bele a pokolba, ahol olyanokat kell ölnöd, akik nemrég nézték a tévén ugyanazokat a kedvenc sorozatukat (nem az Esmeraldát!), mint te.

EZ ŐRÜLET, 2022-ben !!!
Az oroszok egy barbár népség - nagy hatalomra vágynak ész nélkül !!!
looper
Ti lehet, hogy nem értékelitek az intellektuális humoromat (néha én sem), de a magyar tanárom, Rozi néni, biztos, hogy ötöst adna rá!
Emlékszem, amikor azt írta Rozi néni a fogalmazásomra: A fogalmazásod jó, de túl sok benne a "hogy".
De hát hogy írjak "hogy" nélkül, amikor az életben rengeteg a "hogy". És az "és", meg a, "de".
Ezeket le kell írni, hisz ezek kötik, fűzik, szővik, árnyalják egybe az élet finomságait és egyben ezek tesznek különbséget - jó és rossz között.
Lepényleső
...akiből jó ha hét ezer hazatér,csak azért,- hogy Vlagyimir jól érezze magát?
Mennyivel jobb ott ahol a hatalmat bitorló csak építgeti,szeretgeti kisvasútját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.