A NATO 30 tagállamából 28 már el tudta fogadni Svédország és Finnország csatlakozását. Törökország és Magyarország egyelőre csak ígéri.

Törökországot és Magyarországot is a finn, illetve svéd NATO-tagság ratifikálására szólította fel csütörtökön Annalena Baerbock német külügyminiszter. A NATO madridi csúcstalálkozóján mindkét ország azt ígérte, hogy lehetővé teszi a két skandináv ország csatlakozását.

„És most éppen ezt kellene tenni”

– mondta Baerbock, miután Tobias Billstrommel, a svéd diplomácia vezetőjével tárgyalt Berlinben.

A német külügyminiszter felszólította Magyarországot, hogy fogadja el Finnország és Svédország felvételi kérelmét a NATO-ba

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

A magyar Országgyűlés hónapok óta, mondvacsinált indokokra hivatkozva tolja maga előtt a svéd és finn NATO-tagságról való szavazást, miközben ennél sokkal kevésbé jelentős ügyeket visznek át a parlamenten.

Arról, hogy a török fél miképp húzza az időt, a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Ha a német kormány vétót emel Orbán pénzeivel szemben akkor fogsz zokogni ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sunoge
@jesz: Te minimálisan sem vagy tisztában a magyar gazdasági körülményekkel, hogy mi teszi lehetővé, hogy legyen mit enned.
A válasz: Nem, nem jönnek csizmás náci alakok, viszont lassan majd befektetések, sőt vállalatok sem...
Csizmás Kond
...elég volt a nato pénzpocsékló hadműveleteiből, ami csak amerika jövedelmét növeli.
csak úgy....
@Csizmás Kond: "pénzpocsékló hadművelet" ? mesélj cirmim hol kémkedtél! :)
ómió
@Aki Én: Már ezt is a "Zorbánra" hazudnád, bolsiék fajkreténje!? Pedig, mintha még áprilisban is a választók "véleménye" ültette volna, immár negyedszer 2/3-dal, a miniszterelnöki székbe! És, ugye, ez az immár "többedik" nemzeti konzultáció is azt sugallja minden bolsi elmebetegnek, köztük neked is, hogy "nem érdekli a választói véleménye"!? És mondd csak, bolsiék elmebetege, Böszme gazdád, a kleptókirály, hányszor kérdezte meg a választóit!? Hazudd ide nekünk! - hadd "cáfoljam"!
ómió
@Fenyöfa58: Nagyon selypítesz onnét a Böszmeánuszból "kipöszélkedve"! Talán, ha előbújnál, tisztább lenne az "intonációd"! De előtte a Böszmeszart, azért, takarítsd le magadról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.