Az Egyesült Államok az elmúlt hetekben arra lett figyelmes, hogy az orosz haditengerészet hajói egy új, atommeghajtású torpedó esetleges tesztelésére készülnek, értesült a CNN egy magas rangú amerikai tisztviselőtől.

A 444.hu cikke alapján az előkészületekben részt vevő hajók között ott volt a Belgorod, egy különleges műveletek végrehajtásához módosított tengeralattjáró. A Belgorod képes a nukleáris meghajtású, pilóta nélküli Poszeidón torpedó indítására, amely hagyományos és nukleáris lőszert is szállíthat.

A nukleáris meghajtásnak köszönhetően a Poszeidón hatótávja gyakorlatilag korlátlan, ezer méter mélyre tud ereszkedni, 10 ezer kilométert tud megtenni a víz alatt, így kiválóan használható part menti fegyverzetek megsemmisítésére. A torpedókból egyszerre hatot tud magával vinni a Belgorod.

Arról, hogy az U.S.A. hogyan vélekedik minderről, a 444.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
"10 ezer kilométert tud megtenni a víz alatt, így kiválóan használható part menti fegyverzetek megsemmisítésére. A torpedókból egyszerre hatot tud magával vinni a Belgorod."

Ebben van egy kis probléba, soxor leírták: a Mars vagy Hold felszínét 100x jobban ismerik mint a tenger mélyét tehát ott egy torpedó bármikor nekiütközhet egy hegynek, falnak, bárminek, nem tudnak beprogramozni cirkáló rakéta jelleget.-
Sámannus
A hatból egy is sok, ha célba jut. Ezért a megelőzőcsapás nincs kizáűrva. Már a léte is háborűt indíthat el.
simmering73
Ukrajnáig nem látnak el ezek a szarcsimbókok. Nem tízezer kilóméter, hanem tízezer lépés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.