Nevadában nyert a demokrata jelölt a republikánus ellenfelével szemben, így 50 helye van a demokratáknak a szenátusban.

A demokraták megőrizték többségüket az amerikai szenátusban, miután a szavazatok túlnyomó többségének összesítése után jelöltjük meggyőző vezetésre tett szert Nevada államban, ahol a kormányzóválasztáson ugyanakkor a demokrata vezetőt republikánus váltja – olvasható az MTI hírében.

Félidős választás: a demokraták megőrizték a szenátusban a többségüket

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az Egyesült Államok törvényhozásának felsőházába Catherine Cortez-Masto került be, megelőzve a republikánus Adam Laxalt Nevada államból. A szavazatok 94 százalékának összegzése után a republikánus jelölt még 900 szavazatos előnyben volt, a 97 százalékos feldolgozottság után viszont szombaton este a demokrata politikus már mintegy 4 ezer szavazattal vezetett, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel megnyerte a választást az államban.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a 100 tagú szenátusban a demokraták már 50 biztos hellyel rendelkeznek, így a Georgia államban decemberben megismételt választás eredményétől függetlenül megőrzik többségüket, ugyanis a szenátusban a demokrata párti alelnök, Kamala Harris döntő szavazattal rendelkezik 50-50 fős republikánus-demokrata szavazategyenlőség esetén is.

Nevada állam kormányzóválasztásán ugyanakkor az eddigi, demokrata párti kormányzó Steve Sisolak alulmaradt Joe Lombardo republikánus jelölttel szemben.

Forrás: mti.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hát nem hihetetlen, hogy orbán fátuma mindig érvényre jut ? Akivel összenyalatkozik, az mindig megbukik. Netanjahu börtönben fogja végezni, nem vitás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Mi van OV a barátod megbukott. ne felejtsd el, te vagy a következö szemét tolvaj...
Yoda69
@Sámannus: Igy van. A 48-as Szabadsagharcot es az 56-os Forradalmat is csak a ruszkik segitsegevel tudtak leverni. A moszkovita orban nem altalik most a is a ruszkik segitsegel elcsalni a valasztasokat, hogy folyamatosan hatalomban maradjon.
A sok agyatlan fideSSbirka, meg a ruszkikhoz akar tartozni. Hova tudnak meg sullyedni?
ómió
@nemkati: Ez az, hazudd a Fideszre! Ütődöttebb bolsi már úgyis nehezen lehetsz!
sunoge
Indulhat a fidesz küldöttség megvigasztalni a faék egyszerűségű klímaváltozást tagadó donaldot.Ha persze még beengedik őket az USA-ba.
sunoge
A tudatlanok hátán felkapaszkodottak mindketten, az "életművükben" központi szerepet kapott a lopás és a hatalomvágy.
A történelem szemétdombja jól fog nekik állni.
namihami
Ezt nem értem. De hiszen a Petink már néhány napja ujjongva jelentette, hogy ""Győzött az igazság!"".
Akkor most mi van? Amerika fellebbezett?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.