A török hatóságok szerint a merénylő a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezethez köthető. Rajta kívül még 21 embert vettek őrizetbe.

A török hatóságok őrizetbe vették a hat halálos áldozatot követelő vasárnapi isztambuli robbantás fő elkövetőjét, aki a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezethez köthető – közölte hétfő hajnalban Süleyman Soylu török belügyminiszter a detonáció helyszínén újságírókkal az MTI híre szerint.

Elfogták a törökök a vasárnapi, hat halálos áldozattal járó isztambuli merénylet elkövetőjét

Egy helyszínelőcsoport tagjai dolgoznak, miután egy ismeretlen eredetű, erős robbanás rázta meg a forgalmas isztambuli Istiklal bevásárlóutcát 2022. november 13-án. A török elnök elítélte az Isztambul központjában történt "aljas támadást", amely hat ember halálát okozta, és több mint 50 embert megsebesített, 2022. november 13-án.

Fotó, címlapkép: AFP/Yasin Akgul

Soylu kifejtette: az Isztambuli Rendőrfőkapitányság őrizetbe vette azt, aki vasárnap délután elhelyezte a pokolgépet a metropolisz forgalmas sétálóutcájában, az Istiklalon.

A belügyminiszter elmondta: az elsődleges vizsgálatok alapján a merénylet parancsát az észak-szíriai Kobaniban adták ki, az elkövető pedig vélhetően az északnyugat-szíriai Afrín térségében jutott át a szíriai-török határon. Az esettel kapcsolatban – a merénylő előtt – másik 21 embert is őrizetbe vettek – tette hozzá. További részletekről nem adott tájékoztatást.

Isztambulban körülbelül hat éve nem történt terrorcselekmény – emlékeztetett egyúttal Soylu a 2016 szilveszterén végrehajtott isztambuli mészárlásra a Boszporusz partján található Reina klubban.

A tárcavezető felszólalásában arról is beszámolt, hogy az előző napi merénylet 81 sebesültjéből 50-et már hazaengedtek a kórházból. Öt áldozat van intenzív osztályon, két ember állapota pedig továbbra is súlyos – ismertette.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap este aljas támadásnak minősítette a történteket, kijelentve, hogy Törökországot és a török népet, ahogy eddig, úgy ezután sem lehet terrorizmussal rabul ejteni.

Az isztambuli főügyészség nagyszabású nyomozást indított az ügyben.

Törökország 2015 és 2017 között számos véres terrortámadás helyszíne volt. A merényleteket túlnyomó többségében az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vagy a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató PKK hajtotta végre. A pokolgépes támadásokban több százan vesztették életüket.

Forrás: mti.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Megint barom vagy,,Bumburnyák. Orbán apád " türk ' haverjai,,,Kövér apád Ománban lebzsel,,stb.???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: "Mi vagyunk az őslakosok" :) hol és mióta te buta gorilla?
nezelodo
Ez lehetett Isztambul "Aranykéz utcája"?
rokker33
@csak úgy...: te elmebeteg faszfej mindenki Orbánt emlegeti még te is pedig semmi köze hozzá,de ilyen ócska primitív szellemifogyatékosnak ezt kár említeni !A hülye agyad már csak Orbánra tud gondolni szánalmas egy fostalicska vagy...
csak úgy....
@rokker33: a labancok vagy a fideszék szartak bele ennyire a sekélyes értelmedbe? -te shikarista.. :)
a "hülye anyám" , téged a falhoz csapott volna..., te prosztó köcsög!
Clavigo
@Shikari: Idióta román buckalakó vagy,bumburnyák.. A @rokker33: haverodról nem is beszélve.. Két " kőbunkó "..
csak úgy....
@Clavigo: ök ketten orbán emberáldozatai a buta türk oltáron..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.