Az egyre hidegebb időjárásról azt gondolhatnánk, hogy az oroszoknak kedvez majd, de ez nem feltétlenül lesz így.

Angol hírszerzés: az oroszok legnagyobb fegyvere hamarosan ellenük fordulhatMikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Az Egyesült Királyság hírszerzése hétfőn is elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó napi jelentését – írja a portfolio.hu. Ebben ezúttal az egyre hidegebb időjárás és a tél hadműveletekre gyakorolt hatását összegezték négy pontban:

A téli időjárás mind az orosz, mind pedig az ukrán csapatok számára komoly nehézségeket fog okozni a harctéren. A hideg idő, a változó időjárás és a nappali órák lerövidülése új kihívások elé állítja a katonákat. 

Télen kevesebb mint kilenc órán át van világos, szemben a nyári 15-16 órával, ez pedig mind a két fél offenzív hatékonyságán meg fog látszódni: a támadó műveleteket valószínűleg a védekezés fogja felváltani.

A szeptember-novemberi 13 fokos átlaghőmérséklet decemberben nulla fok közelébe fog csökkenni, a megfelelő téli ruházattal és szállással nem rendelkező katonák körében pedig kegyetlen sérüléseket okozhat a hideg. A helyzetet tovább nehezíti az, hogy a szanitécek által „arany órának” nevezett idősáv, amikor egy súlyosan sebesült katona élete még megmenthető, megközelítőleg 30 percre fog csökkenni, így minden harcérintkezés nagyobb kockázattal jár a katonák számára.

Az idő előrehaladtával a katonák egyre gyakrabban fognak erős szelet, esőt és havazást tapasztalni. A fenti tényezők az orosz csapatok rossz morálját valószínűleg tovább fogják rontani, ráadásul nagyban megnehezítik a felszerelés karbantartását is. A nem megfelelően kitisztított fegyverek nagyobb valószínűséggel hibásodnak meg, ez pedig még a legendásan strapabíró kalasnyikov gépkarabélyokra is érvényes.

Forrás: portfolio.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Yoda69: Semmi bibi!Majd a fideSSes rokonaik küldik a "lestrapált" közmunkásokat!Jó pénzért!Ahogy a horti küldte a bakákat nyári menetfelszerelésben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: Neked teletomtek az agyadat konspiracios elmeletekkel. Es megis kik "amerika igazi urai"? Mondj neveket. Persze gondolom ide egybol vagod Soros Gyorgyot, a masodik legnagyobb magyart.

putin es a ruszkik Europa eltorlesen faradoztak, de ebbe most belebuknak hala a szankcioknak es az USA es az Unio osszefogasanak Ukrajnaval. Mar nem lehet mas a cel mint putin es a moszkovita arulok megbuktatasa es megbuntetese.
Shikari
@Yoda69: Amerika igazi urai azok, akik a pénzükkel az egész világot irányítják!
durbincs
@Lepényleső: URsula ! Csak anyád pénzét szórd számlálatlanul ? Igaz ? @Lepényleső: ?
Sámannus
Aki ismeri a haditechnikát, az tudja mi következik. A frontokon állóharcra kell berendezkedni, mert a terep sártengerré válik. A nehéz járművek a ruszkiknál nem túl komfortosak. Hamarosan paplanokat pokrócokat fognak rekvirálni a lakosságtól a kiskatonák. természetesen élelmet is, mert a logisztikának a bombát kell biztosítani. A képen Aljosa matrózingben pózol a mikádó pedig vadi új. Azt gondolom abban a seregben ahol a katonáknak a bakancsot is a piacról kell vásárolni, nehéz lesz normálisan beöltözni.
Egyszer egy téli gyakorlaton fel kellett nyitnom búvónyílás fedelét járó motor mellett, kb úgy éreztem magamat, mintha csupaszon lennék úgy átjárta a huzat a ruházatomat, pedig volt rajtam mikádó és tajgabugyi(hosszú jéger) is. Át tudom érezni mit fognak azok szenvedni ellenséges környezetben. Fenn tartom az a véleményemet, hogy az orosz hadvezetésben állatok vannak nem emberek, különben el sem kezdik ezt a háborút.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Halász Judith
Itthon - 2023. March 22., 17:08
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Halász Judith
Hazugsággal vádol minket a román sajtó
Sport - 2023. March 22., 15:58
Hazugsággal vádol minket a román sajtó
Az Aldi olyat tett… – Mit lépnek erre a vásárlók?
Szórakozás - 2023. March 22., 14:18
Az Aldi olyat tett… – Mit lépnek erre a vásárlók?