1973-ban a Roe kontra Wade nyomán az Amerikai Legfelső Bíróság elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében a várandósság mind a 9 hónapjában legális az abortusz elvégzése az ország területén. Idén júniusban az életpárti többségű legfelső bíróság felülvizsgálta, majd eltörölte az akkori döntést. A videóban Kristan Hawkins (még a Roe kontra Wade-et felülíró bírósági döntés meghozatala előtt) azt elemzi, hogyan született meg 1973-ban ez a szélsőséges abortuszpárti törvény, valóban szüksége volt-e erre az akkori amerikai társadalomnak, és milyen hatása lesz, ha eltörlik a törvényt. Pontifex Sára kérdésére Hawkins elmondta, hogy az akkori amerikai népességben semmiféle változás nem állt be, ami arra utalt volna, hogy szükség van egy ilyen szintű abortusz-párti törvényre. Hozzátette, hogy a Roe kontra Wade ügy felperesei sem kérték az abortusz ilyen mértékű legalizálását. Ők csak a várandósság harmadik hónapjáig kérték az abortusz törvényesítését, a bíróság viszont úgy döntött, hogy a...

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon ezek az ""életpártiak"" valóban olyan sötétek, hogy komolyan gondolhatják, hogy egy nőnek akkora élvezet felfeküdni arra az ágyra?
És, ha már megtörtént, még mindig inkább ez, mint a pöcegödör, a megfojtás, a fűrdőkád és társai. Vagy intézet esetleg egy féléleten keresztül látni mindennap egy kényszer miatt megszült gyereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.