Egyre érezhetőbbek a nyugati szankciók hatásai Oroszországban, és az orosz-ukrán háború sem hozta meg a dicsőséget a Rogyinának.

A CNN cikke szerint a háborús kudarcok és a nyugati szankciók hatása miatt az orosz társadalomban egyre nagyobb az ellenérzés az orosz vezetéssel szemben – írja a portfolio.hu.

Rezeg a léc Putyin alatt? Egyre kritikusabbak az oroszok a vezetőikkel szemben az elhúzódó harcok és a szankciók miatt: "Azt ígérték, hogy három nap alatt elfoglaljuk Kijevet"

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A CNN-nek egy 34 éves moszkvai nő arról beszélt (a nyilatkozók csak a keresztnevüket árulták el a CNN-nek), hogy Moszkvában és az országban extrém módon nehéz és sötét, félelemmel teli a jelenlegi helyzet. Ezt egyrészt azzal magyarázta, hogy a nyugati szankciók miatt eltűntek a megszokott nyugati termékek a boltok polcairól, de közben azt is hozzátette, hogy nyugati kormányok ezzel csak az átlagemberek életét nehezítik meg, de a "konfliktust" (az orosz-ukrán háborút, melyet Oroszország indított el február 24-én) ezzel nem fogják tudni lezárni.

Szergej Javoronkov (Gaidar Institute for Economic Policy szenior elemzője) a CNN-nek elmondta, az orosz lakosság egyre kritikusabb Putyinnal szemben, mert a gazdasági nehézségek miatt "a háború sem hozza az ígért eredményeket". 

"Nyernünk kellett volna. A tisztségviselők azt ígérték, hogy három nap alatt elfoglaljuk Kijevet, de ahogy látjuk, ez hamis ígéretnek bizonyult”

– fogalmazott Javoronov a portfolio.hu fordítása szerint.

A lapnak megszólalt egy másik nő is, aki szerint a nehézségek és az orosz lakosság menekülése (az októberi részleges mozgósítás elől sokan menekültek külföldre) után stabilizálódni kezdett a helyzet.

A katonai bloggerek egyelőre még optimisták, egyikük, Dmitrij Pucskov az amerikai lap megkeresésére azt írta, hogy "az orosz haderő morálja nagyon magas", az elsődleges cél az ukrán infrastruktúra – elektromosság, melegvíz, fűtés – megsemmisítése. 

A lap szerint a nyugati szankciók az orosz iparban érezhető fennakadásokat okoznak, ez pedig már begyűrűzött az orosz parlamentbe, a dumába is, ahol nemrég az egyik képviselő, Jevgenyij Popov arról beszélt, hogy 

Államosítsunk mindent, de mit fogunk vezetni, hogyan fogunk telefonálni, mit fogunk csinálni? Igen, minden technológiánk nyugati.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mégis csak van hatása a szankcióknak, minden orbáni duma ellenére!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
Ez meg a valóság

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2211/20221122317.jpg?w=800&h=709&t=5

Belgium, Hollandia, Németország, Spanyolország ... mind növelte a kereskedelmét Oroszországgal
black n' gold
rezeg a léc... alatta

Nem tudom miért, de erről Kocsis Máté jutott az eszembe. (biztos azért, mert nemrég szó volt róla)
Mennyire szánalmas már az a buzi, aki kamu feleséggel takaródzik!
Vagy kamu kereszténységgel, mint Deutsch...

A Fidesz tele van ilyenekkel. Már régen nem írtam le, úgy érzem eljött az ideje újrázni: "A Fidesz egy gecimágnes."
Mágnesként vonzza a testükben, szellemükben aberrált geciket.
Persze ehhez szervesen kapcsolódik, a másik megállapítás, amit szintén régen írtam le: "Nem minden geci fideszes, de minden fideszes geci."
És ezen nincs mit szépíteni!
Gazella
@KisTehen: baszóka a portfolo.hu. éppen narancs lakájmédiához tartozik.. muuuuuuuu legelőre írány te agymosott geci
KisTehen
@Gazella: ki ne huzd a fejed a dk gyurcsány seggéből ... még belehalnál ...
teuton
@KisTehen: Sajat hamisitas vagy a KESMA valamelyik szennylapja talalta ki?
telegdilaci
@Jozefina: Van bizony Putyin is elismerte! hiába próbálja Orbán manipulálni mindenkit hogy nekünk jobban fáj mint az Oroszoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.