Egyre érezhetőbbek a nyugati szankciók hatásai Oroszországban, és az orosz-ukrán háború sem hozta meg a dicsőséget a Rogyinának.

A CNN cikke szerint a háborús kudarcok és a nyugati szankciók hatása miatt az orosz társadalomban egyre nagyobb az ellenérzés az orosz vezetéssel szemben – írja a portfolio.hu.

Rezeg a léc Putyin alatt? Egyre kritikusabbak az oroszok a vezetőikkel szemben az elhúzódó harcok és a szankciók miatt: "Azt ígérték, hogy három nap alatt elfoglaljuk Kijevet"

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A CNN-nek egy 34 éves moszkvai nő arról beszélt (a nyilatkozók csak a keresztnevüket árulták el a CNN-nek), hogy Moszkvában és az országban extrém módon nehéz és sötét, félelemmel teli a jelenlegi helyzet. Ezt egyrészt azzal magyarázta, hogy a nyugati szankciók miatt eltűntek a megszokott nyugati termékek a boltok polcairól, de közben azt is hozzátette, hogy nyugati kormányok ezzel csak az átlagemberek életét nehezítik meg, de a "konfliktust" (az orosz-ukrán háborút, melyet Oroszország indított el február 24-én) ezzel nem fogják tudni lezárni.

Szergej Javoronkov (Gaidar Institute for Economic Policy szenior elemzője) a CNN-nek elmondta, az orosz lakosság egyre kritikusabb Putyinnal szemben, mert a gazdasági nehézségek miatt "a háború sem hozza az ígért eredményeket". 

"Nyernünk kellett volna. A tisztségviselők azt ígérték, hogy három nap alatt elfoglaljuk Kijevet, de ahogy látjuk, ez hamis ígéretnek bizonyult”

– fogalmazott Javoronov a portfolio.hu fordítása szerint.

A lapnak megszólalt egy másik nő is, aki szerint a nehézségek és az orosz lakosság menekülése (az októberi részleges mozgósítás elől sokan menekültek külföldre) után stabilizálódni kezdett a helyzet.

A katonai bloggerek egyelőre még optimisták, egyikük, Dmitrij Pucskov az amerikai lap megkeresésére azt írta, hogy "az orosz haderő morálja nagyon magas", az elsődleges cél az ukrán infrastruktúra – elektromosság, melegvíz, fűtés – megsemmisítése. 

A lap szerint a nyugati szankciók az orosz iparban érezhető fennakadásokat okoznak, ez pedig már begyűrűzött az orosz parlamentbe, a dumába is, ahol nemrég az egyik képviselő, Jevgenyij Popov arról beszélt, hogy 

Államosítsunk mindent, de mit fogunk vezetni, hogyan fogunk telefonálni, mit fogunk csinálni? Igen, minden technológiánk nyugati.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mégis csak van hatása a szankcióknak, minden orbáni duma ellenére!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Nem Rogyina az, hanem Roggyantka.De kérdezzük meg shikari oroszszakértőnket, aki azt vizionálta hogy az agresszor egy nap alatt végez Ukrajnával.
Nyírfa
Mintha a nyilatkozók nem értenék, hogy Ukrajna egy szabad állam, és nem az ő felségterületük, amit magától értetődően visszavesznek. Mintha fel sem fognák, hogy a halálba küldik a saját fiaikat rengeteg ukrán civil - köztük gyermekek - halálát okozva. Szerintük ezt az egészet - ami, ugye, nem háború -, 3 nap alatt le kellett volna rendezni, ezt ígérte Putyin, de, a fenébe is, Nyugat szankciói miatt , mint egy gumilabda , még mindig nem pattant vissza Oroszország a Szovjetunió állapotába, sőt, eltűnt a kínálatból sok megszokott nyugati termék, s emiatt üresek a polcok. Nahát!
Szóval, a galambocskák, lelkecskék mintha annyira nem is lennének szelídek, sokkal inkább viselkednek, gondolkodnak úgy, mint a párkányjainkat leszaró vadgalambok.
Bele gondolni sem akarok ennek a népnek a szellemi színvonalába, és ezalatt újfent az átlagot értem. Mindazonáltal, siralmas.
black n' gold
rezeg a léc... alatta

Nem tudom miért, de erről Kocsis Máté jutott az eszembe. (biztos azért, mert nemrég szó volt róla)
Mennyire szánalmas már az a buzi, aki kamu feleséggel takaródzik!
Vagy kamu kereszténységgel, mint Deutsch...

A Fidesz tele van ilyenekkel. Már régen nem írtam le, úgy érzem eljött az ideje újrázni: "A Fidesz egy gecimágnes."
Mágnesként vonzza a testükben, szellemükben aberrált geciket.
Persze ehhez szervesen kapcsolódik, a másik megállapítás, amit szintén régen írtam le: "Nem minden geci fideszes, de minden fideszes geci."
És ezen nincs mit szépíteni!
Gazella
@KisTehen: baszóka a portfolo.hu. éppen narancs lakájmédiához tartozik.. muuuuuuuu legelőre írány te agymosott geci
teuton
@KisTehen: Sajat hamisitas vagy a KESMA valamelyik szennylapja talalta ki?
telegdilaci
@Jozefina: Van bizony Putyin is elismerte! hiába próbálja Orbán manipulálni mindenkit hogy nekünk jobban fáj mint az Oroszoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.