Tiltakozások robbantak ki a világ legnagyobb, a közép-kínai Honan tartományban található iPhone-gyárában.

Biztonsági őrök verték meg a tiltakozó dolgozókat a kínai iPhone-gyárban – videó a durva verekedésről

Fotó: pixabay.com

A közösségi oldalakon kedden kiszivárgott felvételek szerint a szigorú járványügyi lezárások közepette tiltakozó munkások a biztonsági személyzettel is összecsaptak – írja a Telex.

Forrás: Telex

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Feltételezem az ennél is komolyabb, az egész országra kiterjedő lázadásokat. A covid miatti elzárások olyan ürügyként szolgálnak, amely segít kiszabadítani a palackból a szabadság szellemét.
Yoda69
@Nyírfa: Verbe fojtjak meg a 89-es Tiennan teri lazadast, vagy a tavalyi hongkongit
Nyírfa
@Yoda69: Szerintem csak idő kérdése, és Hongkong szabadabb lesz mint valaha. Tajvan öntudatos, határozott kiállása a függetlenség mellett mintát és erőt ad a kínai nép számára.
Igen, van egy faktor, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, és ez az idő. Nem holnap, de még csak nem is holnapután történnek meg látványosan a változások, de, annak folyamata már él.
Yoda69
@Nyírfa: Teljesen mas HongKong es Tajvan statusza. Mig Tajvan egy fuggetlen orszag, addig HongKong Kina resze, A brittek 1996-ban visszaadtak a fenhatosaguk alatt allo teruleteket. Ebbol kovetkezoen HongKong sosem lesz szabad, marmint fuggetlen Kinatol.Egyebkent kb. 3 millioan hagytak el vegleg Hongkongot az elmult 20 evben.
Tajvant pedig nem fogja megtamadni kina, mert nekik Ukrajna volt a teszt, hogy mi tortenik ha egy agresszor letamad egy fuggetlen allamot. Ezert is adta jovahagyasat putinnak a tamadas elott. (1 hettel a haboru kiterese elott puti szicsipinnel jart). Kina nem reszkirozna egy globalis elzartsagot, mert az betenne az egyebkent is szetesoben levo gazdasaguknak.
Nyírfa
@Yoda69: Kínának garantálnia kellett volna Hongkong autonómiáját az egy ország, két rendszer elv tiszteletben tartásával. Ez az, ami szerintem meg is fog történni.
Arra lehet apellálni, hogy a kínai vezetés, okulva az orosz felsülésen, nem vág bele Tajvan fegyveres megtámadásába.
Próbálkozik másképpen, azon igyekszik, hogy gazdaságilag, politikailag csökkentse a támogatottságát.
Kína ereje és gyengesége egy és ugyanaz, a létszáma. Egy ekkora országot egyben tartani, ellenőrizni, működtetni, úgy, hogy sem vallási, sem kulturális máságot, sem etnikai kisebbségi jogokat nem tűr, és nem biztosít ...lehetetlen, ennek a fökdrajzi adottságai sem kedveznek.
balos
@Nyírfa: Ehhez ismerned kéne a kinai embereket!Mint mindenütt ott is vegyes a "csapat"!Mindenütt léteznek kiszolgálói a hatalomnak,amíg jól megfizetik őket!
Yoda69
@Nyírfa: Persze garantalta az elso par evben. Az egyezmeny ugye 50 evrol szolt. Mara azonban magasrol szarnak ra.
Nyírfa
@balos: Mihez kéne ismernem a kínai embereket?
Nyírfa
@Yoda69: 14.26

Angliának fel kellett volna emelnie a szavát. És az Uniónak, az USA-nak ugyanúgy szankcionálnia illene Kínát mint az oroszokat, akkor is, ha a gazdasági összefonódás sokkal nagyobb mint az oroszokkal.
A németek most jöttek rá ennek a függő viszonynak a hátulütőjére, és kezdeményezik a leválási folyamat megindítását, ami ugyan idő- és pénzigényes, de a jövőben sokszorosan megtérül mind gazdaságilag, mind politikailag.
Yoda69
@Nyírfa: Hat igen, kellett volna. Eleve nagy hiba volt Kina tamogatasa, hogy 20 ev alatt felzarkozzon az elmezonybe. Csak egy ujabb hatalmi ellenpolust krealtak maguknak. De ez a hajo elment. Kina jelenleg a 2.legerosebb katonai es gazdasagi hatalom a NATO es az USA utan. Es igy is kell kezelni. Sajnos HongKong ennek lett aldozata, mint anno Magyarorszag is 56-ban.
balos
@Nyírfa: Még a magyarokat sem ismered,akkor miért bátorkodsz butaságokat írni?
Németh István
És legalább agyonverték őket? mert van még náluk hara-kiri is azt is lehet alkalmazni!
Kovács Máté
@Németh István: maga+ a-50IQ-s Gyurka szopó bérköcsög!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.