Hazugság, hogy Magyarország bármikor is blokkolta volna azt, hogy az Európai Unió támogassa Ukrajna működőképességének fenntartását, a kormány pusztán az újabb közös hitelfelvételt ellenzi – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Szijjártó: "az Európai Unió nem azért jött létre, hogy adósságunió legyen"

Fotó: MTI/Kiss Dániel

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az EU-s energiaügyi miniszterek rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatóján aláhúzta: a kormány világossá tette, hogy a tervezett 18 milliárd euró hazánkra eső részét kétoldalú alapon kész megadni Ukrajnának, de a közös hitelfelvételt valóban nem támogatja.

"Szemenszedett hazugság, hogy Magyarország bármikor is blokkolta vagy ellenezte volna azt, hogy az Európai Unió támogatást biztosítson Ukrajnának az ország működőképességének fenntartásához"

- emelte ki.

"Aki azt állítja, hogy mi ezt bármikor is elleneztük vagy blokkoltuk volna, az hazudik"

- mondta.

Szijjártó: "az Európai Unió nem azért jött létre, hogy adósságunió legyen"

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy nem a közös adósság jelenti az európai jövőt, ez ellentétes lenne a közösségi szerződésekkel és Magyarország víziójával egyaránt.

"Az Európai Unió nem azért jött létre, hogy adósságunió legyen, erről szó sem volt korábban. Tehát ez megint egy olyan lépés, ami ellentétes az európai szerződésekkel és ellentétes azzal a vízióval, amit mi Európa jövőjéről gondolunk" -

hangsúlyozta.

"Tehát az Európai Unió jövője nem az adóssághegyek, nem a közös adósság felé van (.) Azt javasoljuk a többi tagországnak is, hogy válasszanak egyszerűbb utat, s ők is adják oda a saját forrásaikból, a saját költségvetésükből a támogatást Ukrajnának, hogyha már olyan büszkék arra, hogy mennyi mindenben segítenek az ukránoknak"

- tette hozzá.

Mint közölte, a kijevi magyar nagykövet a nap folyamán tájékoztatja az ukrán külügyminisztériumot hazánk álláspontjáról, és kéri majd, hogy induljanak meg a tárgyalások a támogatások ügyében, azok konkrét formájáról.

Az Európai Bizottság havi 1,5 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasolt Ukrajna jövő évi finanszírozási szükségleteinek fedezésére.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kár a gözért cöcöcöpö peti, ti komcsi tolvajok, akik az union gzdagodtatok és most okoskodtok,ti megbuktatok! -ezt csak a shikarik nem veszik észre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
az unijó vezetői versenytlopnak...nekik egy aranybánya az európai népek adója...

...a borzasztó az, hogy csak velünk"van" kibaszva, ursulával, és tolvajtársaival senki nem foglalkozik...csak mosolyogva ölelkeznek...
csak úgy....
kár a gözért cöcöcöpö peti, ti komcsi tolvajok, akik az union gzdagodtatok és most okoskodtok,ti megbuktatok! -ezt csak a shikarik nem veszik észre...
volvós
Petibohóc !!! Lehet készülni életfogytiglan a mocskos haverjaiddalegyütt a szegedi Csillag Hotelbe...várnak már a roma kiéhezett dakoták, most majd megtudod, hogy mire való az ánuszod !!! Vidd magaddal a dzsudzsi kislányt is !!!
csak úgy....
@jesz: mesélj 1 unios vezetöröl ,aki többet és jobban gazdagodott mint orbán!?
-veletek,magatokkal ti magatok basztok ki,akik még a mai napig nem vették észre, hogy orbán és bandája kilopja a seggetek alól a hazátokat!
kereső
Nos akkor csak egyetlen megoldás lehetséges- minden tagállam támogatási keretét csökkenteni kell a tagállamokra jutó fel nem vett hitel összegével. És akkor nincs "adósságunió"- és van közös nagy összegú támogatás, nem 500 liter misebor.
Giovanni Alba
CR2 azt is kifejthetné, hogyan kívánná ezt a támogatási összeget kigazdálkodni a költségvetésből, ha még a tanárok béremelését is csak uniós támogatással tudják elképzelni.
Ha már víziói vannak, akkor sürgősen keressen fel egy agykurkászt, hátha lehet még segíteni rajta. Rajtunk az segítene, ha egy csendes, kellemes helyen tartanák elzárva. (Sopronkőhida+napi 12 óra kőbánya, ameddig le nem dolgozza a repkedések költségeit.)
verőce21
Nem szabad megengednünk, hogy az Unió hitelt vegyen fel...!
A hozzájárulásokból kell gazdálkodjon! Csak erre van felhatalmazása...!
csak úgy....
@verőce21: nektek orbánt nem szabadna megengedni magatoknak!
verőce21
@csak úgy...: a te állításaid semmire sem bizonyítékok, te egy szellemi kódis!
gina
Te meleg idióta, de azért sem jött létre , hogy tolvajoknak csalóknak a pénzt a mocskos mancsukba adjanak, pech ez nem jött be, adjátok vissza a népnek a lopott elherdált pénzt utána ugass Juditkával az igazság ribanccal együtt !!!
csak úgy....
@verőce21: a bizonytalanságaidból elötünik,hogy kettönk közül ki a szellemi kódis! :) te valamivel nagyon pofára estél mostanában, ...ez érzödik a viktor iránti csodálatod csökkenésén!
egyszer megígértem neked,hogy koldusbotra jutsz és én állom a szavam!
verőce21
@csak úgy...: te folyamatosan kudarcos vagy velem szemben, te ökör. Most sem lesz másképp, mert csak egy buta paraszt vagy!
csak úgy....
@verőce21: veled szemben mindenki kudarcos, hiszen te egy gyógyíthatatlan elmebeteg! :) orbán látott már ? ;)
nezelodo
Az adósságunió eléréséhez nem kell a büsszeliták segítsége, elérte ezt az Orbán saját erőből, kis hazánk jégrevitelével az azerieknél a kínaiaknál, na meg az oroszoknál, és még ki tudja hol nem.
VASTAGBŐR
Magyarország sem.
Ehhez képest röpködnek a "másmilyen" hitelek is és olyanra vannak elköltve " amire kurva nagy szükség van"
Sámannus
Az infláció tupírozó haverjatd tesznek érte a legtöbbet, és jómagad a kihasználhatatlan lélegeztető gépekkel.
Nessy
Drága külügyérünk! Idehaza a kutyát sem kérdezte egyszer sem Orbán, hanem egy személyben vette föl az ország nevében nagyon titkosan az ismeretlen összegű, ismeretlen kondíciójú, ismeretlen hátterű hitelezőktől a hiteleket! Majd akkor szembesülünk vele apránként, amikor kamatostól kell visszafizetni a költségvetésből!
kereső
@Sámannus: Azt tudtad, hogy Ukrajnában alacsonyabb az infláció , mint nálunk- pedig a ksh adatait vették figyelembe(ami köszönő viszonyban sincs a valósággal).
Galway
@kereső: De nincs is Ukrajna szomszédságában háború! Vagy hogy is van ez... Szóval nem könnyű valami legalább-nem-röhejest hazudni.
Mert már folyton röhejes.
Alfa
szijjas mint mindig most is hazudsz gazdáddal egyetemben...nálatok a keresztényszabadság megnyilvánulása ,hogy hazudtok-loptok-hazudtok-loptok
Alfa
gecik a francia ribanc visszafizette már az orbán által biztosított hitelt a választásához?
Erről pofázzál szijjas+ kibaszott kamukeresztény náci fidesz-ner bérencek!
kulabombaafityiszre
Fogalmad nincs miért jött létre az eu,te kis faszszopó buzi.
justhpeter
A tegnapi nap sem a Tarajos napja. Egyáltalán miért kell neki minden nap valamit ugatérozni ? Főleg ha baromság ? Rajta és a gazdaállatán kívül mindenki hülye ? Vagy csak a zárt osztályon belül látszik így ?
Eladott Ország
Az Európai Únió nem is volt felkészülve ilyen rablóbandára mint a fidesz, és olyan tahó bunkókra akik késsel villával sem tudnak enni, az abroszt szalvéta helyett használják, a küszöbre szarnak és utána becsengetnek a papírért , majd újabb csengetés után a szaros papírt is visszadják. Az Európai Unió GDP-jének 0,8 százalékát adja Magyarország – számolta ki az Eurostat. Az unió teljes lakosságának eközben körülbelül 2 százaléka magyar. Jó lenne már tudomásul venni , hogy mi csatlakoztunk az EU-hoz és nem fordítva.
Eladott Ország
@Alfa: tegnap 19:32 ♦ - Kösz a 4 milliárdnyi hitelt a választásra. - Nincs mit. Csak szólj legfeljebb csinálunk újabb különadót, majd megadod ráérsz.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281435149_550925043321121_2548995714244632166_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=BCRjb974JWEAX_RmMYd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAzcwzezPCeDBtadoC2eZDVquLgmxfJgt0X6Da73zYhww&oe=6384D7A9
Franciaországban győzött a demokrácia. O1G mi lesz a 10,6 millió Eurós bankhitellel? Ezt is a magyar adókból fedezed, amit Marine Le Pennek adtál?! Aki kölcsön adott neki az fizesse vissza!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279065519_1329836337496270_3048950620864959998_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NdEDB_FYz14AX9yoAhg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBOjwXsg50LMC1pFN51kbxQgNvwfCGUZvjsdhDbxNYOrg&oe=6384BA92
Európa egyik legnagyobb gazdaságát adó Franciaországban nincs épeszű bankár, aki ilyet művelne, Orbán pénztárosai és strómanjai vígan beleavatkoznak egy másik ország választásába 4 milliárddal úgy, hogy közben Magyarország segge kilóg a gatyából.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275970552_1305663986580172_911052351961039518_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qRutqLrSan0AX86D2_i&_nc_oc=AQlJ_0ann7JSgNYzQ_1wzWZbrtVmeDMQeQ9XQyliHFvH3XkfC83dTH76wIDGobAdEDU&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBZ1F9m5P4w9j92GDPw1oPVd64yJloAaO8RH31Y-9Ag1Q&oe=6385332A
Eladott Ország
Te kis seggfej. Foggal-körömmel véded a ruszki gazdáidat. Majd az kijevi perben is ilyen pofát vágj, légy szíves.
uploads.disquscdn.com/images/e344fb1a7251e195af191d2d80352f25b74d0225eda89aafbf516654e42967f1.jpg?w=800&h=774
Futsalos Kakadu ! Még ez is értelmesebb dolgot csinál.
uploads.disquscdn.com/images/961198955506fa8eec08549cfce88eca2f61b77ba94c108812fd3edafd9a9864.gif?w=800&h=443
Ennyire szar, prosztó, külügyminisztere még nem volt ennek az országnak. Diplomata baz+. Szijártó: "Minket nem érdekel, hogy az oroszok mit gondolnak arról, amit mi mondunk, az sem érdekel, hogy mit gondolnak itt erről Brüsszelben." Még egy NB III.-as futbalista is különb diplomáciai érzékkel rendelkezik, mint ez a barom. Nem teljesen értem, a brüsszeli szankcióknak mi köze ahhoz, hogy a ruszkik mennyiért adják a gázt, ez az üzlet nem csak Szíjjártó által "kialkudott" nagyon kedvező feltételektől függ?! Az elmúlt 12 év alatt soha, senkivel nem tudtatok tárgyilagos és az észérvekre alapuló racionális vitát lebonyolítani. Ti mindent és jobban tudtatok bárkinél. Szóval ne hazudj, ne csúsztass. Ülj le, és kussolj! Képességeid alapján egy normális országban tisztasági manager lennél egy gyárban. Ehelyett közpénzen tartunk és öltönyben kavarod a szart. Remélem egyszer rászolgál a nevére és szíjat gyártanak a hátából. Petike, ha mindenki ellenetek van, nem biztos, hogy a hiba nem a te készülékedben van. Szijjártó Brüsszelben: Az utolsó remény is elveszett . Pezsgőt bontok! Szóljon valaki Graz-ban, hogy még egy kezelésre szorulót várjanak kacorisztánból.
uploads.disquscdn.com/images/6fbeff3dd9a35801f8a01456afb8a775e0a998c43cbd390545cd870440625171.gif?w=800&h=248
Alfa
te ki geciláda szaralak nem is azért jött létre,hogy a korrupt keresztény fidesz-ner szektának bank-automata legyen
Néro2
Pontosabban ha mondanád rohad tolvaj.
"az Európai Unió nem azért jött létre, hogy ellopjátok a tagállami adófizetők pénzét ".
Jozefina
Magyarország eladósodásáról beszéljél, az EU már nem nagyon érint benneteket!!! Orosz, Kinai, stb hitelekről regéljél!!?
Sámannus
@kereső: Pedig a csüngőhasú barátja odateszi magát rendesen. Nálunk viszont már a kamrában vannak, és teli pofával zabrálnak fel mindent amit érnek.
kereső
De nem is azért, hogy egy orbán nevú és maffiája kifizetőhelye legyen.
karma1
B+ kakadu, a magyarok se azert valasztottak be benneteket 2010-ben, hogy megduplazzatok az allamadossagot!? Idiota!
Havanagi
Persze,köcsög Péter , majd ti fogtok irányitani mindenkit a világon!Hulladékok vagytok mindannyian.
ómió
Pedig "isteni Ukrajnája" érdekében mindent megtesz ezért!
kulabombaafityiszre
@jesz: tegnap, 15:55
Bánccccssssák a magyart,mert mindig a magyart báncccsssák.HAHAHA.
magyar1
Na de a bankárvilág amit bukik a fegyverlobbi miatt azt be akarják hozni. Rajtunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.