Moszkva nem szállít olyan országokba olajat, amelyek csatlakoznak az orosz olaj árplafonjának bevezetéséhez – erősítette meg Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Moszkva bekeményít: nem szállít olajat annak az országnak, amelyik támogatja az ársapkát

Fotó: pixabay.com

– Többször hangoztattuk, hogy az orosz olaj úgynevezett árplafonjának bevezetése piacellenes intézkedés, megzavarja az ellátási láncokat, és jelentősen bonyolíthatja a helyzetet a globális energiapiacokon. Az Orosz Föderáció nem tervez olajszállítást olyan országokba, amelyek csatlakoznak a vásárlók kartelljéhez – mondta egy csütörtöki tájékoztatón. Mindezt a Blikk írja a TASZSZ-ra hivatkozva.

Brüsszelben csütörtökön kezdődött el az orosz kőolaj árplafonjáról szóló vita. A tárgyalásokról kiszivárgott információk szerint az EU terve, hogy hordónként 65 és 70 dollár között lesz az orosz kőolaj ár. A kérdés megossza a tagállamokat, van aki sokkal alacsonyabb, míg mások magasabb árplafon bevezetését szeretnék.

A magyar kormány ellenzi ezt a tervet.

Forrás: Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az orosz engergia hordozók kiviteléből Európa 40%-al részesedik. Kétélú ez a fegyver moszkvának. Hiszen Európa felé van kiépitve a szállitási infrastruktúra- vezetékek minden kellékével. Ezt mivel pótolja ?? India, kina felé minimális mennyiségben tud szállitani- ezer milliárdokat kellene rákölteni a kiépitésre, a szállitás megoldására. Az meg nem megy , nem csak azért mert most a háború felemészti a bevételeket, hanem mert a nyugati technológia nélkül x@r lesz abból, nem vezeték. Miközben a németek gőzerővel épitik az LNG terminálokat.
ómió
Az efftársak ezt is "hű, de kivívnák" nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.