Moszkva nem szállít olyan országokba olajat, amelyek csatlakoznak az orosz olaj árplafonjának bevezetéséhez – erősítette meg Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Moszkva bekeményít: nem szállít olajat annak az országnak, amelyik támogatja az ársapkát

Fotó: pixabay.com

– Többször hangoztattuk, hogy az orosz olaj úgynevezett árplafonjának bevezetése piacellenes intézkedés, megzavarja az ellátási láncokat, és jelentősen bonyolíthatja a helyzetet a globális energiapiacokon. Az Orosz Föderáció nem tervez olajszállítást olyan országokba, amelyek csatlakoznak a vásárlók kartelljéhez – mondta egy csütörtöki tájékoztatón. Mindezt a Blikk írja a TASZSZ-ra hivatkozva.

Brüsszelben csütörtökön kezdődött el az orosz kőolaj árplafonjáról szóló vita. A tárgyalásokról kiszivárgott információk szerint az EU terve, hogy hordónként 65 és 70 dollár között lesz az orosz kőolaj ár. A kérdés megossza a tagállamokat, van aki sokkal alacsonyabb, míg mások magasabb árplafon bevezetését szeretnék.

A magyar kormány ellenzi ezt a tervet.

Forrás: Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
Majd annak adják el aki többet fizet.
Állítólag még Szaud Arábia is seftel orosz olajjal.De India és Kína bizonyosan.
Majd nyugat európa megveszi az orosz olajat közvetítőn keresztül még drágábban.
kereső
Az orosz engergia hordozók kiviteléből Európa 40%-al részesedik. Kétélú ez a fegyver moszkvának. Hiszen Európa felé van kiépitve a szállitási infrastruktúra- vezetékek minden kellékével. Ezt mivel pótolja ?? India, kina felé minimális mennyiségben tud szállitani- ezer milliárdokat kellene rákölteni a kiépitésre, a szállitás megoldására. Az meg nem megy , nem csak azért mert most a háború felemészti a bevételeket, hanem mert a nyugati technológia nélkül [email protected] lesz abból, nem vezeték. Miközben a németek gőzerővel épitik az LNG terminálokat.
ómió
Az efftársak ezt is "hű, de kivívnák" nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.