Zavargások törtek ki a belga fővárosban, Brüsszel központjában vasárnap délután, miután Marokkó a katari labdarúgó világbajnokságon 2-0-ra megverte a belga csapatot – számolt be a helyi sajtó.

Elszabadult a pokol Brüsszelben az elvesztett meccs után! Könnygáz, vízágyú, felgyújtott autók

Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A szurkolók autókat rongáltak meg és gyújtogattak, a helyszínre rendelt rendőrök vízágyúkat és könnygázt vetettek be a randalírozó tömeg feloszlatására. A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban. A lap azt is közölte, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében.

A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását.

A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, "akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot."

A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

Forrás: mti.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@durbincs: itt vagy picinyem? Melyik doki van szolgálatban?...látod, a gyarmatosítók most kaptak egy taslit..
...a belgák vízágyúi a mi déli határainkon inkább kellenének, hogy a barátaid ne tudjanak átmászni..
Pusszantalak kisköcsög..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 018:50 ☻ Orbanisztánban, 10 éven át évi 100 milliárdot kaptak TAO-ként, elment focira meg stadionra. A forintgyengülés miatti euro tartalékból a jegybank megcsinálta az alapítványait (2-300 milliárdocska). De a NER hizlalásán kívül semmire nem jutott pénz. Már megvédtétek a magyar forintot, már megvédtétek a magánnyugdíjunkat, már megvédtétek az élelmiszerárakat... most már védjétek meg magatokat a bíróságon.Az elmúlt 12 évről meg jobb is nem beszélni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293567282_1384465595366677_5239279438261612609_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=zGIQUIlYeoUAX8xj7IZ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAw9n4JcqJ7hAyTHSA1FsTDS1DkIfjyTVo9KL1MpycqFg&oe=6389F339
Csizmás Kond
...a nyugati civilizációnak mindegy az ok csak törni zúzni lehessen...
verőce21
Ha a magyar válogatott minden veresége után ez történt volna...? :) 
csak úgy....
foci a prolik sportja,mit kell ezen csodálkozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.