A hadászati támadófegyverek csökkentéséről megkötött Új START-szerződéssel foglalkozó orosz-amerikai konzultatív bizottság kairói ülését az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokban kialakult "rendkívül negatív helyzet" miatt halasztotta el Moszkva – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon kedden megosztott kommentárjában.

"A döntést (...) politikai szinten hozták meg, tekintettel az orosz-amerikai kapcsolatokban kialakult rendkívül negatív helyzetre, amelyet Washington teremtett, és amely folyamatosan romlik"

- közölte a szóvivő.

Botrány! Elmarad az orosz-amerikai konzultáció a hadászati fegyverekről

Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Zaharova szerint Washington részéről minden vonatkozásban "a legmagasabb szintű toxikusság" és ellenséges hozzáállás tapasztalható. A szóvivő által megfogalmazott álláspont szerint az Oroszországgal szembeni minden amerikai lépés annak a "beteges szándéknak van alárendelve", hogy az Egyesült Államok, ahol csak lehet, ártson Oroszországnak.

"Elvárjuk az Egyesült Államoktól, hogy tegyen jóhiszemű erőfeszítéseket annak érdekében, hogy 2023-ban létrejöjjenek a kétoldalú konzultatív bizottság ülésének és annak feltételei, hogy vissza lehessen térni a START-szerződés valamennyi rendelkezésének teljes körű végrehajtásához" – írta a szóvivő.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
'Elvárjuk az Egyesült Államoktól, hogy tegyen jóhiszemű erőfeszítéseket'

Pofám leszakad putyinúr, talán ki kellene takarodni Ukrajnából, jóvátételt fizetni a helyreállításhoz, feléleszteni a halottakat és máris kapjátok a jóhiszemű erőfeszítéseket baromállatok rohaggyatokmeg.
simmering73
Még ez a mocskos agresszor van megsértődve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.