Az orosz hadsereg legitim célpontjaivá válhatnak az ukrán hadsereg támogatására használt amerikai műholdak – jelentette ki Vlagyimir Jermakov, a külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési osztályának igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökség által szerdán közölt interjújában.

Le akarják lőni az ukránokat segítő amerikai műholdakat az oroszok

Fotó: pixabay.com

"Megerősítjük, hogy az ilyen kvázi polgári infrastruktúra, ha az Oroszország elleni katonai akciókhoz használják fel, teljesen logikusan a válaszcsapás legitim célpontjává válhat"

- nyilatkozott a diplomata az MTI szerint.

Jermakov szerint a civil műholdak ilyen provokatív használata "legalábbis kérdéseket vet fel a világűrről szóló szerződéssel összefüggésben, amely kizárólag békés célú felhasználást feltételez, és a világközösség részéről megköveteli a legsúlyosabb elítélést". Mint mondta, az ukrán haderő támogatására alacsony pályán keringő műholdak konstellációját használják fel, olyan "konkrét, tisztán harci feladatok végrehajtására", mint az orosz csapatok elhelyezkedésének, mozgási útvonalainak és cselekményeinek feltárása, pilóta nélküli légi járművek irányítása, valamint nagy pontosságú lőszerek célba juttatása.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az orosz állami Sputnik rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az Egyesült Államokkal a biztonsági kérdésekről folytatandó tárgyalások ellehetetlenültek a Kijevnek eljuttatott amerikai fegyverszállítások miatt. Zaharova ezzel magyarázta a hadászati fegyverzetcsökkentési és -korlátozási Új START szerződéssel foglalkozó amerikai-orosz konzultatív bizottság ülésének Moszkva általi elhalasztását. Rámutatott: az Egyesült Államok még több fegyvert kíván szállítani egy olyan konfliktusövezetbe, amelyben Oroszország közvetlenül érintett.

"Vagyis ők szállítani fogják ezeket a fegyvereket, még több vérontásra fogják uszítani a kijevi rezsimet, pénzt fognak kiutalni szélsőséges akciókra a Bankován (a kijevi kormányzati negyedben) székelő, hozzá nem értő emberek égisze alatt, miközben mi egy asztalnál fogunk ülni és megvitatni velük a kölcsönös biztonság kérdéseit?"

- fogalmazott Zaharova.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy Moszkva nagyra becsüli a START-ot, és a szerződés megfelel Oroszország és Egyesült Államok közös érdekeinek, de meg kell teremteni a megfelelő feltételeket a megvitatásához.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy a START-ról szóló kétoldalú konzultatív bizottság november 29. és december 6. között Kairóban tervezett ülését későbbi időpontra halasztották.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Vonuljanak ki a büdös ruszkik a büdös p...ába és egyből béke lesz... - csak rajtuk múlik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacal
@Németh István: Rossz válasz.

Amikor nem iszom, egyből kurva okos és kurva erős leszek.
A dupla kettlebell a kedvencem.
Mindent tudok a kettlebellről és a ketlebell is mindent tud rólam.
Én és a kettlebell...
Shikari
Teljesen logikus lépés. Az agresszorokat segítő műholdakat le kell rugdosni az égről!
Németh István
@pacal: a kettlebell akkor nyalogassa körbe elmédet és mondj értelmes dolgokat is! Egy lebellnyit, már igazán fejlődhettél volna!
Lehet ám hogy az oroszok már régen le ... lebbellezték a kémholdakat ! Emlékezz csak a fekete tengeri usa hajók és repülők manőverezési zavarára!! azt és akkor röhögte a világ, azóta tovább fejlődtek! (ők is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.