Azz úzvölgyi temetőfoglalásról elhíresült Nemzet Útja (Calea Neamului) szervezet Kézdivásárhelyen tartott demonstrációt.

Kézdivásárhelyen Nagy-Romániát követeltek a román nacionalisták
Fotó: Wikipedia/Andrei Nacu

Az AUR-ral, a parlamentbe jutott, szélsőjobboldali párttal cimboráló szervezet nagy csinnadrattával érkezett a városba, de ahogy várható volt, a performanszuk leginkább üres, egybites nacionalizmusba fulladt – írta a TransTelex.

Bár a Kézdivásárhelyre kihelyezett ünneplést többen is provokációként értékelték, a szervezet azzal próbálta legitimálni akcióját, hogy 2015-ben az erdélyi hatvannégy vármegyések Kézdivásárhelyen akarták volna megzavarni a december 1-jén szokásos felvonulást.

„Az erdélyi, moldvai és havasalföldi románok december 1-jén ott egyesülnek, ahol Romániának a legnehezebb: Kézdivásárhelyen! Testvérek, az ország szíve, Kovászna, a románság szabadságáért kiált! (…) Oda megyünk, ahol a szélsőségesek 2015. december 1-jén házi gyártású bombákkal akartak minket megölni. A mi román lépteink oda vezetnek, ahol nemzeti identitásunkat a legkegyetlenebb támadás éri. Nemzeti erőnket ezen a helyen fogjuk gyakorolni, amely a román alkotmány 1. cikkelyéből kiszakított etnikai enklávé akar lenni. Kézdivásárhely az irredentizmus egyik fő központja”

– írta felhívásában a Calea Neamului vezetője.

A nacionalista megmozdulás további részleteiről a TransTelexen olvashatnak. 

Forrás: TransTelex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
össze kell ereszteni öket a torockai bagázzsal és a többi nácival...
drrotf
Az orosz példa ragadós és ezért veszélyes!Nekünk is tenger nyaldosta határainkat mondta Orbán Viktor nosztalgiával nem is olyan régen!
NKF
Milyen nagy Románia?Erdély nagyobb mint Magyarország.területileg.A románok seholl nem voltak
annak idején egy senkiházi népség volt.Természetesen tisztelet a kivételeknek,nekem is van
román barátom a Duna-Deltából és semmi gond

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.