Emmanuel Macron francia elnök szerint a nyugatnak meg kellene fontolnia, hogyan kezelje Oroszország biztonsági garanciákra vonatkozó követeléseit, ha Vlagyimir Putyin beleegyezik az ukrajnai háború befejezéséről szóló tárgyalásokba.

Macron szerint lehet az oroszoknak olyan békefeltétele, amelyet meg kell fontolni

Emmanuel Macron francia (k) és felesége, Brigitte Macron (j3) Latoya Cantrell polgármester társaságában sétál New Orleansban 2022. december 2-án. MTI/AP/Gerald Herbert

Mint a 24.hu írja, Macron szombaton sugárzott beszédében azt mondta a TF1 francia tévének, hogy

az egyik alapvető kérdés, amellyel foglalkoznunk kell – ahogy Putyin elnök mindig is mondta – az Oroszország félelme, hogy a NATO közvetlenül az ajtajukig ér, és Oroszországot fenyegető fegyvereket telepít a határra.

Macron szerint fel kell készülni egy esetleges jövőbeli tárgyalásra, és át kell gondolni, hogyan védjék meg a NATO-tagállamokat, és hogyan adjanak garanciákat Oroszországnak.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csak egy költői kérdés Macronhoz: ha mondjuk a németek egy nagy francia területet elfoglaltak volna és ez után tárgyalni akarnának a békéről, vajon mit mondana akkor? Vagy mit szólnának ehhez a franciák?
Na akkor gondolkodjon már egy cseppet!
Giovanni Alba
" ... az egyik alapvető kérdés, amellyel foglalkoznunk kell – ahogy Putyin elnök mindig is mondta – az Oroszország félelme, hogy a NATO közvetlenül az ajtajukig ér, és Oroszországot fenyegető fegyvereket telepít a határra."
Ezért tehát bevonult Ukrajnába, hogy legyen közös határa NATO tagországokkal.
Érti valaki ezt a kibicsaklott "logikát"?
justhpeter
Putyinnak egyetlen garancia adható, hogy a háborús bűneiről és a népirtásáról szóló tárgyaláson nem ítélik halálra. Minden más esetben csak agyon kell lőni.
simmering73
"Putyint nemzetközi bíróság elé kell állítani, nem pedig a kiegyezést keresni vele. Akik ezt megteszik, úgy járnak vele, mint azok, akik megbíztak Hitlerben. Ami pedig a Macron által emlegetett jogos orosz igényeket illeti, azok közül egyetlen igény sem jogos. Oroszországot senki nem fenyegeti: sem a NATO, sem a szomszédos országok. Teljes mértékben alaptalan és hazug az oroszok követelése, hogy nem kerülhet a NATO közvetlen szomszédságba. Az interkontinentális ballisztikus rakéták korszakában nincs jelentősége annak, hogy a szomszédban van a NATO vagy nincs."
nepszava.us/oroszorszagnak-nincsenek-jogos-kovetelesei-terrorista-gyilkosoknak-nem-szabad-engedni/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.