A britek fél évig, több ezer munkavállaló bevonásával tesztelték a négynapos munkahetet, az előzetes felmérések szerint sikeresen. 

A Financial Times arról számolt be, hogy a briteknél hamarosan lezárul egy olyan féléves tesztprogram, amelyben 70 vállalat és mintegy 3300 munkavállaló vett részt.

Ez biztató! Így vizsgázott Angliában a négynapos munkahét

Fotó: 123RF.com

A program még júniusban kezdődött, és hivatalosan december 6-án lesz vége. A tesztet egy, a négynapos munkahétért küzdő nonprofit szervezet, a 4 Day Week Global kezdeményezte.

A teszt eredményét részletesen három egyetem, az Oxfordi Egyetem, a Cambridge-i Egyetem és a Bostoni Főiskola kutatói fogják kiértékelni, akik azt vizsgálják meg, hogy a rövidített munkahétnek köszönhetően nőtt-e a munkavállalók produktivítása, és javult-e a közérzetük.

További részleteket az Index.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Index.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
jegyzetelj a parraglacikával .. az eu-s minimálbért meg ízlelgesd .. nem érdemeltek 1 forintot sem az adófizetők pénzéből
Gazella
Nálunk a 4 napos munkahéttel még jobban csökkenne a fizetés.
ESCOBAR
@Gazella: Fenét! 4 nap * 10 óra munkaidő lenne! Meg kell legyen a heti 40!!!

:-)
rokker33
@ESCOBAR: de a 4*10 órával mi a gond, ha mondjuk a munkavállalónak 4 napot kell dolgoznia max 5 nap ha túlórázik?Szerintem sokkal kipihentebbek lennének a dolgozók és 10 óra az nem sok.
ESCOBAR
@rokker33: Felőlem! Most is melózok annyit! 5 nap * 10-12 óra! Sőt szombaton is van mit csinálni! Az is fizetős...
simmering73
Nálunk is működik ez. Szét kell nézni az utakon, a boltokban péntekenként. Még olyan nyüzsgést. Csak nálunk lógás a neve. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.