Valamit valamiért.

Az amerikai képviselőház republikánus képviselőinek vezetője szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a hadsereg tagjaira érvényes oltási kötelezettséget, ellenkező esetben a republikánus többségű törvényhozás nem lép előre az új nemzetvédelmi törvény ügyében – erről Kevin McCarthy vasárnap nyilatkozott egy televízióműsorban az MTI híre szerint.

Megszavazzák a republikánusok a nemzetvédelmi törvényt, ha a hadsereg tagjainak kötelező oltását eltörlik

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kevin McCarthy, akit a republikánusok a januárban összeülő republikánus többségű alsóház elnökének jelölnek, a Fox News adásában kijelentette, biztosítani fogják a koronavírus-vakcinára vonatkozó oltási kötelezettség megszüntetését, és ez lesz a republikánus többség első győzelme, amihez hasonlóból még többet szeretnének, és ezen már most el kell kezdeni dolgozni.

A politikus elmondta, hogy amikor a héten a kongresszus többi vezető tisztségviselőjével közösen találkozott Joe Biden elnökkel, világossá tette a számára, hogy a védelmi törvényt (National Defense Authorizatin Act) tekintve nem lesz előrelépés addig, amíg a kötelező oltások kérdésére nem találnak megoldást.

A Fehér Ház szóvivője szombaton közölte, hogy az elnök megfontolja Kevin McCarthy kérését, a védelmi miniszter pedig már javaslatot tett a kötelezettség eltörlésére.

A fehér házi bejelentésre reagálva a republikánus vezető az interjúban megjegyezte, hogy ez az első jele annak, hogy megosztott kormányzás következik, amiben kompromisszumokat kell találnia a demokrata vezetésű kormányzatnak és a republikánus vezetésű képviselőháznak.

A héten több, mint 20 republikánus kormányzó is kérte Joe Bident a fegyveres erőknél változatlanul érvényben lévő oltási kötelezettség megszüntetésére. A republikánus állami vezetők levelükben azt írták az elnöknek, hogy a kötelezettség megnehezíti az államok felügyelete alatt álló Nemzeti Gárda tagjainak toborzását.

A fegyveres erőknél, a koronavírus járvány miatt 2021-ben bevezetett oltási kötelezettség azt jelenti, hogy, aki nem tesz eleget az előírásnak azt felfüggesztik, vagy elbocsátják a szolgálatból. A szankció ellen a fegyveres erők 10 ezer oltatlan tagja indított pert, aki vallási meggyőződésére hivatkozva nem fogadta el az oltást. A felperes kérésének szeptemberben helyt adott egy bíróság, amelyet ezen a héten a fellebbviteli bíróság megerősített, és aminek értelmében az érintettekre büntetést nem lehet alkalmazni.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ha meg kitörne egy járvány a seregben, hívjátok be az összes republikánus nagyfejűt egy háromhónapos, alapos kiképzésre, valahol a sötét Afrikában !
Pálinkás Pál
@Toller Béla: te sötétebb vagy mint afrika!...4 -szer oltottak kamu kovid ellen?-..
Csizmás Kond
" ...biztosítani fogják a koronavírus-vakcinára vonatkozó oltási kötelezettség megszüntetését, és ez lesz a republikánus többség első győzelme,..."
...és ez mind a 21. századbi gondolkodás és felvilágosulás korában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok