Megnyitották a forgalmat hétfőn a Kercsi-szoroson átívelő Krími híd egy kijavított szakaszán, ráengedve a járműveket a híd közúti részének jobb oldalára, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök is áthajtott gépkocsival.

Putyin erődemonstrációt tartott a nemrég felrobbantott Krími hídonFotó: Youtube

A létesítményt, amely még további helyreállítást igényel, október 8-án egy felrobbantott teherautó rongálta meg. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint a támadást az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége szervezte.

Az eseményen – utólag kiadott beszámolók szerint – Vlagyimir Putyin orosz elnök is megjelent, aki gépkocsival át is hajtott a hídon. Putyin a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő – az Ukrajna elleni háború során elfoglalt – szárazföldi folyosó fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott, hogy ukrán hivatalos személyek még most is fenyegetik a hidat (amit 2014-ben önkényesen elfoglaltak Ukrajnától – a szerk.) és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát.

Marat Husznullin orosz miniszterelnök-helyettes azt ígérte, hogy a közúti rész korlátozott áteresztő képességű bal oldalát márciusra teljesen helyreállítják.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor most mehet a második forduló...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Tehát az SZFB szerint az ukrán hírszerzés szervezte. Hát ha ők mondják, akkor biztos úgy van. Azt is milyen jó felmérték, hogy milyen lesz a fogadtatásuk Ukrajnában. Nem? Miért pont most tévednének?
teuton
@grincss: Vagy dublör, vagy több botox van benne, mint vodka...
lampa laz
"Putyin nemrégiben elesett a moszkvai otthonában, amely „éles fájdalmat és önkéntelen székletürítést váltott ki” nála"... ha a háborújában is elesik, h fogja összeßarni magát?
Pálinkás Pál
az nem putyli volt..mert akkor kilőtték volna...parasztvakítás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.