Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Nem nyugszik Brüsszel: Jöhet az újabb szankciós csomag Oroszországgal szemben
Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

Brüsszeli közleményében Ursula von der Leyen arról tájékoztatott, hogy az újabb uniós szankciók – amelyek immár a kilencedik csomagot alkotják – legalább kétszáz személyre és szervezetre terjednek majd ki, közöttük az orosz fegyveres erőkre, valamint egyes tisztjeire.

Megszorító intézkedések vonatkoznának a védelmi ipart támogató vállalatokra, politikusokra, köztük miniszterekre, tartományi kormányzókra és politikai pártokra. A lista a civilek elleni brutális és szándékos orosz rakétatámadások, az ukrán gyermekek Oroszországba történő elrablása és az ukrán mezőgazdasági termékek ellopásának felelőseit tartalmazza

- fogalmazott az elnök.

Az Európai Bizottság szankciók bevezetését javasolja további három orosz bankkal szemben, beleértve az Orosz Regionális Fejlesztési Bankot, hogy – mint a bizottsági elnök fogalmazott – "tovább bénítsuk Vlagyimir Putyin orosz elnök pénzautomatáit".

A brüsszeli testület újabb exportellenőrzéseket és korlátozásokat is bevezetne, különösen a kettős felhasználású, azaz a polgári mellett a katonai célokra is használható termékekre. Az intézkedés vegyi anyagokat, idegmérgeket, elektronikai és informatikai eszközök alkatrészeit érinti.

Meg fogjuk szüntetni Oroszország hozzáférését mindenféle drónhoz és pilóta nélküli légi járműhöz

- jelentette ki Ursula von der Leyen, aki ezzel kapcsolatban azt is közölte, hogy a bizottsági javaslat megtiltaná a drónmotorok kivitelét közvetlenül Oroszországba, de minden olyan országba is, például Iránba, amelyek drónokat szállíthatnak Moszkvának.

A bizottsági elnök szerint az intézkedés az "orosz propagandagépezetet" is célba veszi azáltal, hogy négy további hírcsatornának szüntetné meg az európai elérhetőségét, és letiltaná azokat minden terjesztési platformról.

Ursula von der Leyen arról is tájékoztatott, hogy

a testület további gazdasági intézkedéseket javasol az orosz energia- és bányászati ágazattal szemben, beleértve az újonnan tervezett bányászati beruházások betiltását Oroszországban. Ez a csomag kiegészíti a tengeren szállított orosz olajra vonatkozó, hétfőn hatályba lépett teljes uniós importtilalmat, csakúgy, mint az EU, a G7 csoport és Ausztrália által elfogadott olajárplafont

- húzta alá.

Kiállunk Ukrajna mellett, és mindent megteszünk, hogy Oroszország megfizessen kegyetlenségéért

- fogalmazott a brüsszeli testület elnöke, majd hozzátette: az EU korábban bevezetett nyolc szankciós csomagja már "kemény" hatást ért el.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: orbán évek óta pöcs hülye,aki csak a lopásra és focira koncentrál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
A magyar nyelvben az ékezetes írásnak fontos szerepe van! A te firkálmányod az óvodás szint alatt van!
vira.hu/wp-content/uploads/2017/09/00037377.jpeg
Értelmezhetetlen!
vira.hu/wp-content/uploads/2017/09/trying-to-work-shutterstock_481976482.jpg
NKF
Urula nem hazaáruló hanem elárulja ,eladósítja Európát! Már megkapta a Júdás pénzt!
durbincs
Mácsak ezek kellenek ? mint a fartúró @teuton: @sgl: @Jozefina: @csak húgy...: ?
T-Boly
@Pegero: te olyan meleg vagy ,hogy vasalni lehetne veled.
most persze büszke vagy ,mert úgy hallottam,a máté gyerektől kaptál egy tucat piros bugyit.
Melyik mátétól? Hát aki örökké hazudik.
Pegero
@T-Boly: Micsoda ótvaros duma! De mit is várjon az ember egy genetikai selejttől?!
durbincs
@Alfa: @Alfa: maga 50IQ-s rottyant ? Hogy mik vannak ? A forint + csak erősödik ? igaz @amaramaistanna: @Aki Én: @telegdilaci: @simmering73: @fideszes gyökér: @human: @Edebácsi: @Istenakinincsen: @Nessy: @m73: @kula: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok